04.09.2017 | 21:46
Депутат от ГЕРБ: Надявам се искрено час по-скоро Лидъл да фалира
Ако Европа не сложи край на подобни глупости ще се върне във времената на варварството

Депутатът от ГЕРБ Тома Биков публикува гневен коментар във фейсбук във връзка с премахнатите кръстове от църквите в Санторини върху рекламните материали за “Гръцката седмица” на веригата хипермаркети Lidl.

Първи от изтриването на религиозните символи се възмутиха гърците, а след това вълната от недоволство се разпростря и в други европейски държави. Чешкият министър нa земеделието Мариан Юречка дори призова за бойкот на тези магазините. След разрастването на скандала от германската верига се извиниха, че са засегнали религиозните чувства на християните.

В социалната мрежа Тома Биков се е представил като православен християнин, българин, консерватор. А статуса му освен гневен към Lidl съдържа и нападки към либералната демокрация в Европа. “Има неща, които са по-важни от пазара. Християнската религия е едно от тях, защото без нея няма значение, каква е икономическата система – пазарна или планова. И ако Европа не сложи край на подобни глупости ще се върне във времената на варварството. Впрочем варваризирането на Европа е все по-видимо и причината за това е, че няма идеология, включително и либералната, която да е в състояние да замени добродетелите на религията. Надявам се искрено час по-скоро Лидъл да фалира. Призовавам за бойкот на тази верига! Има достатъчно други магазини, от които може да се пазарува.”

1 коментар

  1. БОЙКОТ каза:

    НА Lidl ДО ФАЛИТ,ИМА ДОСТАТЪЧНО БЪЛГАРСКИ МАГАЗИНИ!

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране