26.05.2015 | 16:35
Димитър Радев е номиниран за шеф на БНБ
Днес той се срещна с парламентарно представените партии

Бившият зам. министър на финансите Димитър Радев, който в момента работи в МВФ, е първият номиниран за управител на Българската народната банка. Днес той пристигна в сградата на Народното събрание, за да проведе срещи с отделните парламентарни групи.

„Търсим максимална подкрепа и консенсус за избирането на нов управител“, обяви председателят на комисията по бюджет и финанси и депутат от ГЕРБ Менда Стоянова. Според Стоянова постигането на консенсус за фигурата на управителя на БНБ би дало знак, че политиците подкрепят промяна в БНБ и подкрепят стабилизирането на Централната банка. Ако се постигне съгласие за кандидатурата на Радев, е възможно в едномесечен срок да бъде избран новият управител на БНБ, призна тя.

„Димитър Радев е експерт с много опит в банковата сфера. Неговите идеи са добре подплатени с експертиза“, каза след срещата с РБ депутатът Димитър Делчев. Той обаче уточни, че все още е рано да се каже дали РБ ще го подкрепи или ще издигне собствена кандидатура за шеф на БНБ.

3 коментара

  1. Ставрев каза:

    Е не, дано са си остане само с номинацията. И Дянков също беше голям началник в Световната банка и с много международни признания, ама всички видяхме каква я свърши.

  2. Валя каза:

    Димитър Радев, ако помните, беше зам. министър по времето на Иван Костов и по негово време фалираха 17 банки. Та човек пряко отговорен за най-масовите фалити на банки в страната ще поема управлението на БНБ?

  3. БОБ каза:

    Айде, пак американска пионка. Да ни е честито!

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране