13.05.2015 | 21:00
Дисципът на БФС пожали ЦСКА засега
Заради лиценза на "червените" бивш шеф на комисията изригна срещу Михайлов

Дисциплинарната комисия към БФС отложи за следващо заседание разглеждането на инцидентите с публиката от мача между ЦСКА и „Лудогорец“ (0:0) миналата събота. Членовете на комисията са изискали видеозапис и снимков материал като допълнителни доказателства за евентуално налагане на санкции на клуба домакин.

По време на дербито на ст. „Българска армия“ в София фенове на „червените“ обстрелваха тима на гостите с кренвирши, бутилки с минерална вода и дори с мобилни телефони. Очаква се ЦСКА да отнесе наказание и заради подигравателното отношение на агитката, изобразила с колбаси емблемата на разградчани и окачила я на оградата зад скамейката на шампионите.

Въпреки спестените засега глоби вчерашният ден можеше да се окаже съдбоносен за бъдещето на най-успешния български клуб. Късно снощи трябваше да приключи заседанието на лицензионната комисия към БФС, на което се разглеждаха документите на ЦСКА.

Според различни източници „армейците“ не покриват изискванията за професионален лиценз дори на национално ниво. От Борисовата градина също започнаха да се чуват гласове, че клубът върви към неизбежен фалит и най-вероятно ще му се наложи да започне от аматьорските дивизии, ако иска да продължи съществуването си.

Заради горещия казус и появилите се спекулации, че ЦСКА може да търси обединение с друг клуб, за да запази мястото си сред професионалистите, се намеси дори бившият шеф на лицензионната комисия Красин Кръстев. Подалият оставка в началото на годината Кръстев нападна остро президента на БФС Борислав Михайлов във „Фейсбук“:

„Това ако стане, не само ЦСКА ще иска да мине през процедурата, а и други клубове. И тогава? Ако това е съгласувано и с Перуци (б. р. – пренебрежителен прякор на Михайлов), защо тази идея, която „Титан“ навремето лансираха, не се прие от Перуци… Явно има много гнило в президента на БФС… Време е да си ходи май! Да си разхожда хъскито и да не се бърка в неща, които за него са висока топка.“

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране