08.05.2023 | 10:40
Доган вдигна жълт картон на Карадайъ
Почетният лидер на ДПС регистрира днес една от малкото си публични изяви

Недоволство по тактичен начин изказа днес Ахмед Доган спрямо Мустафа Карадайъ. Поводът бе 53-ият рожден на формалния председател на ДПС. Почетният му отправи чрез пресцентъра на ДПС кратко поздравление, в което основните изречения са: „Пожелавам ти да намериш Мярата на личното и партийното с националното и европейското Политическо здраве. Знам, че го можеш!“.

Обстоятелствата, че Доган отправя изреченията към Карадайъ публично, като успоредно страни от обществения живот, носят ясен подтекст. Той очевидно наставнически иска повече от своя наследник по отношение на „Мярата“ – и обществото да забележи това.

В края на 2015 г. Доган си взе „отпуск от замонашаването“ и прогони Лютви Местан от ДПС, а и въобще от политиката. С което показа кой точно дърпа конците в партията.

В т.нар. честитка за 53-ия рожден ден на Карадайъ прави впечатление, че почетният председател се обръща към него с израза „Здравей, драги“. „Доган използва обръщението „драги“ към хора, които вече е отписал“, казват от обкръжението му, познаващо добре стилистиката и начина му на изразяване. Според тях това е официално предупреждение към Мустафа Карадайъ, за да не го сполети съдбата на Лютви Местан, който бе брутално изритан от председателския пост през декември 2015 г.

Освен това Сокола открито загърбва официалното обръщение „господин председател“, което използва пред електората, за да не създава усещането двувластие в партията, не го унижава и подхранва шегите, че е негова пионка в ДПС.

2 коментара

  1. Анонимен каза:

    Май във го този ви подлива вода на смях гласовете

  2. Анонимен каза:

    Най-големият крадец.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране