17.07.2015 | 0:01
Долапчиев изгонен от ЦСКА
Христо Янев: Ще пребродим през блата и мочурища

Новият старши треньор на ЦСКА Христо Янев е наясно, че “армейците” ги очаква тежък и дълъг път по пътя към завръщането в “А” група. Младият специалист се нагърби с трудната задача да сложи началото на възхода на “червените”, които от новия сезон ще играят във Югозападната “В” група. Янев заяви, че тимът ще трябва да премина през блата и мочурища, за да се върне отново в професионалния футбол.

“Тежко е, разбира се. Всички хора имат големи очаквания към нас, защото ЦСКА е отбор с богата история. Обнадеждаващи за мен бяха разговорите с г-н Ганчев и г-н Инджов. Благодарен съм им за възможността която ми се предоставя. Отговорността обаче е голяма и аз съм длъжен да дам всичко от себе си, за да оправдая очакванията”, коментира Янев, който бе гост в “Шоуто на Слави” в сряда вечерта.

“Изпитваме сериозни трудности най-вече със събирането на необходимия брой футболисти, от които имаме нужда. Хората, които обичат ЦСКА, искат незабавни резултати, искат след две години отново да сме в елита. Това обаче няма да се случи много лесно. В момента разполагам в състава си с разнообразни играчи – едни са добре познати лица у нас, с опит в “А” група, а други – напълно непознати, но пък със солиден потенциал и възможности. Надявам се, че със знанията, които натрупах начело на „Миньор” (Перник), и с тяхната помощ заедно ще успеем час по-скоро да върнем ЦСКА там, където му е мястото”, изрази надеждите си двукратният шампион на България с червената фланелка.

“Наясно съм с какви отбори ни предстои да се срещнем, но трябва да подходим с необходимия респект към всеки един от тях. Много от стадионите, на които ще играем, не отговарят на абсолютно никакви изисквания. Но това е път, който трябва да извървим. Това е действителността у нас, трябва да я приемем и да се борим с всички сили. Ще минем през блата и мочурища, за да стигнем подножието на върха. Задружни сме вътре в отбора,
имаме и подкрепата на феновете.

Видях колко много привърженици са отдадени на каузата “ЦСКА” и се надявам да им се отплатим подобаващо за силите, които ни дават в този труден период. Лесно е да играеш пред препълнени трибуни в евротурнирите. В такива мачове, каквито ни предстоят, ще се види кой има силен дух, страст към футбола и желание за победа”, завърши новият наставник на 31-кратния шампион на България.

Междувременно въпреки приказките си, че няма достатъчно играчи, Янев все пак реши да освободи юношата на ЦСКА Григор Долапчиев. Това обяви самият нападател в личния си профил в социалната мрежа Фейсбук. 20-годишният атакуващ футболист се завърна на “Българска армия” през лятото, след като през миналия сезон бе пращан под наем от Стойчо Младенов последователно в македонския „Хоризонт” (Турново) и „Хасково”. До момента Долапчиев игра и в двете контроли на “новия” ЦСКА под ръководството на Христо Янев – загубата от „Спартак” (Плевен) с 0:1 и победата с 2:0 над втория отбор на „Литекс”.

След това очевидно старши треньорът на “червените” е информирал Долапчиев, че няма да се разчита на него. “Приятели, чаках с нетърпение да се завърна в клуба в който израснах и обичам от дете! Въпреки загубата на професионален лиценз на клуба, желаех да помогна на отбора да се завърне възможно най-скоро в професионалния футбол… Уви, само моето желание и любов към клуба не са достатъчни….. Трябва и взаимност…. За мое огромно съжаление, аз няма да бъда част от отбора на ЦСКА, което разбрах от г-н Христо Янев. Пожелавам успех на отбора в нашите сърца! Завинаги от ЦСКА!”, написа Долапчиев.

По-късно пред Блиц Григор добави, че му е станало много тежко от случилото се: „На другия ден, след като се прибрахме от лагера в Тетевен, ми се обади Христо Янев. Каза ми, че няма повече да разчита на мен. Треньорът ми обясни, че ще залага на други нападатели и по-добрият вариант за мен бил да си намеря нов отбор. Честно казано, останах шокиран. Но в крайна сметка нищо не мога да направя при свършен факт. Питате ме кога ми е било по-тежко – когато ме освободи Стойчо Младенов от ЦСКА или в момента. Тогава поне бях пратен под наем и имаше надежди един ден да се върна на „Армията”. Сега няма такова нещо и затова много ми тежи. Но ще го преживея някак си. Както казва Кубрат Пулев: „Продължаваме напред!”. Има опции за мен. Както от чужбина, така и от България. До няколко дни би трябвало да се знае къде ще продължи кариерата ми”, добави младият нападател.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране