29.04.2021 | 15:31
Дончева: Г-жо Караянчева, неудобно ми е дори да ви гледам!
Депутат от ДПС предположи, че колегата й от ГЕРБ трябва да прави разлика между дървена и поцинкована кофа

„Г-жо Караянчева, неудобно ми е дори да ви гледам. Разбрахте ме какво искам да ви кажа”. С тези думи зам.-шефката на Народното събрание Татяна Дончева се обърна към депутатката от ДПС и бивш парламентарен шеф Цвета Караянчева.

Не стана ясна причината за острите думи на Дончева.

Днешното заседание на парламента бе белязано с още конфузни ситуации, предизвикани от самата Караянчева. Депутатът от ДПС Хамид Хамид поиска думата за реплика на нейно изказване, в което се противопостави на решението президентът да назначава състава на ЦИК. „Г-жо Караянчева, би трябвало да знаете разликата между дървена и поцинкована кофа, все пак това ви е професионалната ориентация”, каза той. Всъщност парламентът ще избира състава на Комисията, а президентът ще ги назначава.

Смях в залата предизвика и изказването й по време на дебата на видеонаблюдението на вота. Тя поиска да разбере в подробности по какъв начин ще се случва видеонаблюдението – например “под какъв ракурс” ще снимат камерите. Въпросите ѝ бяха посрещнати с подвиквания от пленарната зала, на които Караянчева отвърна: “Не викайте от залата, обяснете ми тук. Аз съм техническо лице и ги разбирам тези работи.”

Тя допусна, че камерите в малките населени места ще притеснят хората, че вотът им може да се контролира. „Трябва да походите по страната, за да разберете … В малките населени места също живеят хора, уважаеми господа умни и красиви”, обърна се тя към опонентите си.

1 коментар

  1. nik каза:

    Причината е ясна, поводът не е.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране