11.07.2016 | 11:15
Дончева подкрепи Първанов преди преговорите с БСП
През тази седмица предстои БСП да проведе разговори с АБВ, “Движение 21“ и ВМРО за издигане на обща президентска кандидатура

Лидерът на “Движение 21“ Татяна Дончева определи като липса на “здравомислие“ позицията на БСП, че Георги Първанов и Ивайло Калфин не могат да бъдат общи леви кандидати за президент.

“Какви са моите отношения с Георги Първанов, Румен Петков, Ивайло Калфин е без значение, ако гоним позитивен резултат. Да изолираш играчи, които имат по-голяма електорална тежест от твоите собствени, е липса на здравомислие“, коментира Дончева и допусна възможността дори самата тя да бъде кандидат за президент..

През тази седмица предстои БСП да проведе разговори с АБВ, “Движение 21“ и ВМРО за издигане на обща президентска кандидатура. “За да се постигне положителен резултат, трябва да се включат всички най-силни играчи. Въпросът е да се преговаря за най-добрия вариант, а не за най-компромисния и с най-нисък потенциал за победа“, обясни Дончева.

Тя предупреди, че преговорите не трябва да се водят на принципа на „детето на разведени родители, което иска да ги събере“ . Дончева предупреди преговарящите от БСП да не се опитват „да продават краставици на краставичар“, когато разговарят с АБВ и „Движение 21“, защото няма кой да ги търпи.

„Преговорите могат да минат в два-три тура, може и да приключат още във вторник с това, че не можем да се разберем. Няма да бъдем въвлечени в губещи сътрудничества с някой, който не вярва в позитивния резултат и ползата от него“, допълни Дончева.

Според нея ГЕРБ нямат ясен кандидат за изборите, а лидерът и премиер Бойко Борисов пази мястото за себе си. „Ще държат до края завесата спусната, защото смятат, че за тях тактически е по-изгодно и ще внушават, че кандидатът няма значение“, коментира тя.

1 коментар

  1. Кочерински каза:

    Уж си умна,но много кухотии можеш да изговориш за отрицателно време.Понеже с Първанов сте от абдикиралите,песента ви е по едни ноти,но е фалшива.Коя си ти,за да извиваш ръцете на една партия която те е създала,от която ти избяга най позорно.Имаш един файтон избиратели заедно с моя земляк от Сирищник. Вземайки се много на сериозно,вероятността да се сгромолясате и то много звучно, е голяма.Какво ще кажеш,ти Вице,а Първанов Президент? Сън ли беше, или нещо друго, както в песента.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране