04.04.2016 | 0:01
Допинг скандал в Англия
Лекар замеси над 150 елитни спортисти и футболисти от Висшата лига в употреба на забранени медикаменти

Висшата лига може да бъде разтърсена от сериозен скандал след изказванията на английския доктор Марк Бонар. В авторитетното неделно издание на „Таймс“ вчера бяха публикувани признания на медика, че 150 британски спортисти, сред които и футболисти от Премиър лийг, са употребявали допинг. Имена на играчите не се назовават, но се уточнява, че става дума за представители на грандовете Челси и Арсенал, лидера Лестър и Бирмингам.
Реакцията от страна на засегнатите страни не закъсня.

От Арсенал пуснаха становище по случая, в което обявиха, че клубът е изключително разочарован от тези „неверни твърдения, които нямат основание“. „Сънди Таймс“ знае, че няма почва за такива обвинения, но въпреки това публикува подобни информации. Нашият отбор приема доста сериозно тази тема, а играчите ни са добре запознати с въпроса. Ние се придържаме стриктно към всички изисквания от страна на Антидопинговата агенция“, декларираха „артилеристите“, които 7 кръга преди края изостават от лидера Лестър с 11 т., но се надяват да спечелят първа титла от 12 години.
Мениджърът на Арсенал Арсен Венгер е един от големите противници на забранените медикаменти. През ноември 2015 г. френският треньор каза, че „топчиите“ са излизали на терена срещу тимове, употребявали допинг. Той обяви тогаав, че негови играчи никога не са вземали забранени субстанции.

От Челси също обявиха твърденията за безпочвени. „Ние никога не сме ползвали услугите на доктор Бонар. Също така нямаме данни наши футболисти да са се лекували при този лекар. Ние спазваме всички изисквания в тази област, а нашите футболисти са запознати в детайли с разпоредбите и редовно са тествани от съответните органи“, обявиха от другия лондонски гранд, замесен в скандала.

Британското правителство разпореди проверки във връзка с твърденията на доктор Марк Бонар пред „Сънди Таймс“, съобщи Би Би Си. „Шокиран съм от тези информации“, каза Джон Уитиндейл, секретар към отдел „Култура, медии и спорт“ на правителството. „Разпоредена е незабавна проверка и всичко необходимо във връзка с тези твърдения“, добави той.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране