12.10.2015 | 0:05
ДПС нареди на слугите си да спрат TV7 заради интервю на Цвeтан Василев?
Креатурата на Доган - Делян Пеевски крещял и заплашвал, че ще ликвидара всички медии, които си позволили да цитират интервюто с банкера

TВ7 и News 7 да спрат излъчване в най-скоро време. Това било решено на спешна тайна сбирка в хотел „Берлин“ в столичния квартал „Бояна“, пише „Фрог“. Тя била организирана и ръководена от депутата от ДПС Делян Пеевски по заръка боса на партията Ахмед Доган. Причината за мракобената реакция било интервюто на Люба Кулезич с банкера Цветан Василев, излъчено по ТВ7 на 8 и 9 октомври.

То предизвика широк обществен отзвук, а политици и властници така и не пожелаха да коментират предложената от Василев схема, по която в КТБ могат да се върнат около 2,5 млрд лева от активите.

На въпросната сбирка се чували крясъци и закани да бъдат ликвидирани и спрени всички медии, които „си позволят да публикуват и излъчват мнение и интервюта с банкера“. Още на следващия ден Милен Велчев, бивш финансов министър и представител на руската Внешторгбанк (ВТБ) привикал Атанас Добрев, главен изпълнителен директор на Виваком, и му заповядал да се заеме с важната задача. Мократа поръчка трябва да се реализира чрез  „Технологичен център – институт по микроелектроника (ТЦ-ИМЕ)“. Управител все още е Теодора Танева, която е един от основните свидетели срещу Василев и лична приятелка на другия важен свидетел – Бисер Лазов.

„ТЦ-ИМЕ е страна по договор с компания SPV на „ВТБ Капитал“ и съответно има права върху 33.3% от компанията–майка на „Виваком“ (търговското наименование на БТК – б.а.). Според търговския регистър ТЦ-ИМЕ е собственост на фирмите „Кен трейд“ и „И Еф Ви Интернешънъл Файнаншъл Венчърс“, както и на КТБ. В момента акциите на „Кен трейд“ в ТЦ-ИМЕ са запорирани от НАП.

През април ТВ7 бе атакувана от частен съдебен изпълнител и полицаи, за да изземат имущество на медията. Бруталният акт предизвика скандал и остра обществена и медийна реакция. Медията отново е изправена пред огромно изпитание, защото е излъчила интервю с банкера Василев, в което той казва нелицеприятни неща за политическия елит, отделни политици и управляващи.

2 коментара

  1. Гергана каза:

    Само преди година бяха 1. Както знаем размерът на цялото никога не се мени. Просто разни елементи сменят местата си. Те са не по-малко виновни за КТБ от другите.

  2. Петров каза:

    Абе кви са тези глупости, защо се правят, като са направени от едно тесто с Василев. Всички лъжат на поразия.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране