16.06.2021 | 15:38
ДПС отново плаши електората с етническата карта
Движението опитва да етнизира предизборната кампания, за да накара възрастните да гласуват

ДПС вече плаши електората в Лудогорието с етническата карта. Това стана факт след анализ на изказванията на лидерите след обиколката на партията, която започна в Търговище, Шумен и Разград.

В основата на предизборните речи на Йордан Цонев и Мустафа Карадайъ е посещението в Турция и репликата за родината. Вече няколко дни темата отсъства в медиите и политическото говорене, освен в тезите на патриотите, които вдигнаха топката с искането за забрана на ДПС. И хората на Ахмед Доган я подклаждат всеки ден в предизборната кампания.

„Партиите чертаят етнически разделителни линии, което е изключително опасно. Вижте какво стана след посещението в Турция! Опитаха се брутално да етнизират кампанията, включително на най-високо политическо ниво“, заявява Йордан Цонев на площада в Омуртаг, като има предвид реакцията на президента Румен Радев, който посъветва Карадайъ да осмисли понятието „родина“.

„Нашата родина е България- Този опит за етнизация съвсем не е безопасен. Ние като гаранти на етническия мир, ще отговорим на това по депесарски. Ще прибавим един мощен, силен изборен резултат, за да видят, че такива предизвикателства не вървят пред ДПС, втвърдява електората в Шумен Йордан Цонев. А Мустафа Карадайъ по няколко пъти на реч говори за „нашата родина България“ и изгубените в превода политици. Според хората в бастионите на ДПС това говорене ще се ожесточи с течение на кампанията, за да могат по-възрастните, които помнят възродителния процес, да отидат до машините за гласуване.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране