15.04.2024 | 11:04
Драма с Мария Габриел, поставя ултиматуми на Борисов да е премиер след изборите
Тя буквално искала да се самоназначи и за водач на евродепутатската листа на партията

Бъдещата политическа съдба на Мария Габриел продължава да тегне като дамоклев меч над ГЕРБ.

След като Бойко Борисов я убеди да напусне еврокомисарското си място, за да стане премиер, но това не се случи, кариеристката от Брюксел го играела обидена на шефа си, както и на цялото ръководство, твърди сайтът ПИК, като цитира източници от върха на ГЕРБ.

Габриел не падала по гръб и настоявала още сега ГЕРБ да обяви, че след изборите тя остава единствената им кандидатура за министър-председател. В същото време тя буквално искала да се самоназначи за водач на евродепутатската листа на партията.

Интересното тук е, че на практика нито една от големите ни организации по места не я е номинирала. Габриел се ползва с нулев авторитет сред актива, разказват от обкръжението на Борисов.

Нахалното поведение на брюкселската снаха още повече я смразявало с депутатите от партията, които и без това трудно общували с нея и давали да се разбере, че никак не я харесват.

В същото време активът на ГЕРБ държал този път Борисов да обясни ясно, че той е кандидатът за премиер. Това щяло да мобилизира електората. До дни се очаквало решението на самия Борисов, който бил поставен между чука и наковалнята, тъй като Габриел непрекъснато плашела с връзките си в ЕНП и Еврокомисията.

1 коментар

  1. Сложете я каза:

    на първо място в листата за евродепутати и ще се кротне, стига и толкова.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране