29.07.2023 | 11:29
Драма със “златния пръст” на ранения Пеевски (видео)
Депутатът от ДПС гласува със средния пръст

Драма със “златния пръст” на Делян Пееевски донесе карък на ДПС по време на среднощното гласуване за промените в Закона за горите.

Малко преди 23.30 ч. депутатите отхвърлиха предложения на Движението за права и свободи, с които значително щеше да се увеличи количеството дърва за огрев за всяко домакинство в България. В подкрепа на поправката за сечта в българските гори гласуваха ДПС и ГЕРБ. Против промените бяха от ПП-ДБ, ИТН и “Възраждане”.

Леко контузен в залата за ключовите гласувания на промените в закона се появи Делян Пеевски. Депутатът на ДПС изпита затруднение при подаването на вота си заради ранения показалец на дясната си ръка.

Мястото бе обезопасено с лепенка за рана, заради която на Пеевски му се наложи да гласува със…средния пръст.

В крайна сметка обаче спорните промени на ДПС в Закона за горите не минаха, като с 92 гласа “против” и 6 “въздържал се” депутатите отхвърлиха предложението едно домакинство вместо 10, както беше досега, да може да закупува 15 куб. м. дървесина годишно.

Така средният пръст на Пеевски не донесе късмет на закона – за разлика от “златния” му показалец, който в началото на юни изстреля на власт ротационния кабинет на ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ. Припомняме, че тогава само той и Мустафа Карадайъ от ДПС гласуваха “За” правителството на сглобката.

Вижте видеото ТУК

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране