24.12.2016 | 0:01
ДСБ е на път да се коалира с “Да, България”
За предстоящата коалиция се говори отдавна, още преди да станат ясни контурите на политическия проект на бившия правосъден министър

ДСБ може да се коалира с партията на Христо Иванов “Да, България” след учредяването й на 7 януари. Такава прогноза направи вчера лидерът на тъмносините Радан Кънев. “Убеден съм, че това е процес, който ще настъпи много скоро”, заяви той пред bTV по повод бъдещо сътрудничество между двете формации.

За предстоящата коалиция се говори отдавна, още преди да станат ясни контурите на политическия проект на бившия правосъден министър. Най-вероятно към нея ще се присъединят “Зелените”, а също и малки леви формации. Така ще се формира центристки предизборен субект. Според Кънев ДСБ може и сама да влезе в следващия парламент, но изтъкна, че партията му и формацията на Иванов са доста близки по ценности и платформа. “Да, България” събира хора, които никога не са били в политиката. Имам молба да се даде време на тези хора, да си изберат ръководство, да си приемат устава, а после да говорим за обединение”, заяви Кънев.

Междувременно Христо Иванов посети Пловдив, срещна се със сподвижници и стъпка по стъпка се готви за учредяването на партията. “Основната цел на политическия ни проект е да пречупи гръбнака на голямата корупцията”, заяви той в града под тепетата.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране