07.03.2018 | 15:54
Духовник? Цигарения митрополит на Русия е второразредно ченге с $14 млрд. от безакцизни цигари
Часовникът на патриарх Кирил бил 30 000 долара

Вицепремиерът Валери Симеонов избухна остро срещу руския патриарх Кирил, позволил си да говори назидателно на българския президент. “Патриарх Кирил трябва да е ясно на хората какъв е. Той не е слязъл от небесата. Той не е слязъл от рая и не е пратеник на Господ Бог Исус Христос. Патриарх Кирил е известен като Цигарения митрополит на Русия. От 1996 г. той има 14 милиарда долара от внос на безакцизни цигари. Тоя хитрец е внесъл безакцизни цигари и 4 милиарда вино за нуждите на църквата безакцизно за нуждите на църквата. Тоя същият има частен самолет, има вила в Швейцария. На тоя часовникът му е 30 хил. и тоя същият да има наглостта да раздава правосъдие пред българския президент”, заяви Симеонов в интервю за “Денят започва” по БНТ тази сутрин.

“Я си представете нашият Неофит да отиде в Русия, да застане срещу Путин и да започне да му тропа по масата и да му казва: „Абе, ало, ти откъде падна, бе? Ти не знаеш ли Кирил и Методий какви са?“. Какво ще стане с него?

Византийци ли са Кирил и Методий, както неграмотно твърдеше Путин? Че това едва ли не била византийска азбука. Можете ли да си го помислите?”, попита Симеонов.

Той не се съгласи с твърдението, че патриарх Кирил е източноправославен духовник, както го нарече водещият. “Когато се споменават жертвите в тези сражения, тоя да им вади костите, да ги изхвърля от историята. Какъв е тоя? Това не е източноправославен духовник. Това е агент Михайлов от съветското КГБ – доказано! Второразредно съветско ченге да дойде и да ми казва кое е истина и кое – не – извинявайте, няма как да стане.”

1 коментар

  1. 55 каза:

    Трябва повече самочувствие и достойнство! Затова подкрепям Симеонов! Вдигайте главата,че тинята в която ни натикахте “политкоректно” и дипломатично стига вече до устата ни!

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране