25.02.2023 | 14:07
Дупестия и операторка на розов телефон отново водят листи на „Възраждане”
Николай Дренчев пак уреди братовчедите си за водачи в Кюстендил и Перник

Нетърпеливи да грабнат властта, от „Възраждане” първи обявиха водачите на листи за изборите на 2 април. Веднага да уточним, че няма нови лица, все същите борци срещу ваксините и джендърите, спасители на българския лев и радетели за вечна дружба с Русия и Путин.

Хората на Копейкин в листите са или родом от Варна, или са завършили университета във Велико Търново, също като партийния лидер. Подобно на самия Костадинов биографиите им не показват големи кариерни постижения поне досега. Преди да тръгнат да спасяват България те са били таксиджия, операторка на секс телефон, счетоводители, ченге, уволнено за корупция. Някои пък са в роднински връзки с партийния елит.

В Стара Загора листата отново се предвожда от напористата Искра Михайлова. Преди да стъпи на политическата сцена като общинска съветничка, тя си изкарва хляба като труженичка на еротичен телефон. Тази позиция е спестена в официалната й биография, където е отбелязано, че е заавършила връзки с обществеността. В родния й град си спомнят, че през 2019 г. тя финансира кампанията си с пари на албанеца Леонидас Кадели, който пък е участник в телевизионно риалити, но е разследван преди 10-тина години за наркотрафик, заедно с други албанци и сърби. Михайлова явно се ползва с доверието на лидера Костадинов, понеже е член на управителният съвет на „Възраждане”. Според зли езици Копейкин я издигнал, за да не избяга към някаква партия „ЧЕСТ”, формирана от бивши негови сподвижници.

В София-област също имат атрактивен водач на депутатската листа. Александър Арангелов е полицай в столичното Трето РПУ до към 2008 г. Тогава обаче постъпва жалба срещу него. Арангелов, според написаното, поискал 2000 лв., за да прекрати водено разследване. Сигналът стига до „Вътрешна сигурност” и днешният кандидат за парламента е арестуван, докато получава първата вноска от 1000 лева. По-нататък историята е ясна: Арангелов е уволнен, започва и дело за изнудване и получаване на подкуп. Оказва се, че любовта към лесните пари не е напуснала на господина и до днес. Във „Възражане” той е от шефовете, които отговорят за събирането на членския внос от местните структури. Бившата депутатка Елена Гунчева обърна внимание на факта, че във финансовия отчет на партията пред Сметната палата няма обявен дори 1 лев, въпреки че членовете чинно си плащат. „Само в Пловдив на всяко събрание се събираха над 300 лева. Понякога по доста повече” – обяснява Гунчева във фейсбук.

Публикацията й събира стотици коментари от „възрожденци” от цялата страна, които също са категорични, че събират всеки месец членски внос и го пращат на Александър Арангелов. Да отбележим, че този господин не влезе в парламента, но явно е от най-близките на Копейкин, който моментално го назначен за парламентарен съветник по „сигурност и противодействие на корупцията”.

Друг забележителен кадър на „Възраждане”, който ще се бори за място на депутатската банка, е и Веселин Вешев. Той ще се бори за народната любов в Шумен, но иначе живее на 100 км от там – във Варна. Русофилските среди там го знаят като Веско Дупестия, закачлив прякор на господина, който иначе е състезател по силов трибой. Подобно на останалите водачи в листите, той няма кой знае какви професионални завоевания, но пък е доказал верността си към партийната кауза. Дупестия се прочу по време на водната криза в Перник, като активен участник в протестите в столицата. Те са организирани от „Възраждане” и ръководени лично от Костя Копейкин. Место перничани, на тях се изсипват партийна агитка, а Дупестия е арестуван, докато се мъчи да предизвика безредици. На театралното му майсторство, с което в този миг крещи и цепи въздуха с викове „Помощ! Убиват ме!”, могат да завидят дори професионални актьори.

„Възраждане”, като истинска българска партия, особено държи на шуробаджанашките връзки. В листите на избираеми места могат да се открият доста роднини. Първенец в тази практика е Николай Дренчев, дясна ръка на Копейкин, и известен като ревностен пазител на народната традиция за къпане веднъж седмично, в неделя. Поне така твърдят негови партийни другари, които са често в близък контакт с пилота на изтребител МИГ. В миналото Народното събрание Дренчев успя да сложи на челни места съпругата си Красимира Цекова и двамата си братовчеди. Единият от родствениците – Димо Дренчев дори стана депутат от Перник и сега отново води листата в миньорския град.

Другият братовчед – Димчо Димчев обаче не успя да пробие в Кюстендил, въпреки че за целта специално се беше върнал от Лондон. По професия Димчо, който е със средно образование, е строителен работник и няма нищо общо с Кюстендил, където и сега е водач на листата. Той е роден в Добрич и е живял в силистренско село, преди да забегне към омразния на путинофилите Лондон. Тепърва предстои да видим в кой район ще бъде наместена госпожа Красимира, съпругата на пилота Дренчев. Вероятно ще заеме отново второ място, за да не бие на очи семейния клан.

В Русе няма изненади – водач там отново е Златан Златанов. Досега той не се прочу като оратор или автор на законодателни инициативи. Затова пък даде интервю с акцент, че 11 000 лева са нищожна заплата за „рисковете и натоварването,на които са изложени депутатите”. Какво да кажат избирателите му в Русе, където заплатата трудно надскача 1000 лева и за нея хората работят по 10-12 часа на ден.
Едва ли ще са много щастливи и семейство Бързеви от Цалапица, като видят, че в Пловдив водач на „Възраждане” отново е прословутият Ангел Георгиев. С хитра схема той отнема къщата на семейството, обитавана тогава от 9 души. През 2020 г. Бързеви не успяват да покриват ипотечен кредит и домът им е изваден на търг от ЧСИ. Точно по това време Екатерина Бързева става симпатизант на „Възраждане” и така се запознава с Ангел Георгиев. Споделя мъката си пред него, а той й обещава да помогне. Ангелов обаче разбира, че къщата е обявена само за 54 000 лева, тоест 6 пъти под пазарната оценка. Съмишленикът на Копейкин печели търга и домът става негов. Бързеви остават като гръмнати, като разбират, че новият собственик е довчерашният им съмишленик в уличните протести. Той обаче е безчувствен към молбите им да откупят дома си, а изисква максимално бързо да се разкарат.

Втори в листата, веднага след въпросния Ангел Георгиев, ще се нареди Емил Янков. По професия той е икономист, но от години работи като таксиметров шофьор. Иначе е шеф на градската организация на „Възраждане”.

Ето това е елитът на патриотарите, които ще спасяват България от Европейския съюз и ще защитават правата на населението, докато трупат пачки и отнемат покрива на главата на довчерашните си симпатизанти.

1 коментар

  1. ПЕТКО ПРОЙНОВ каза:

    Ами то у булгаристан само дупести педали и долни курви вървят в т.н.’политика’.Да са ни живи и здрави новите дупетати.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране