08.03.2015 | 0:03
Двама арестувани за убийството на Немцов
Заподозрените са родом от Кавказ, издирват се още четирима

Двама души бяха задържани вчера във връзка с убийството на руския опозиционер Борис Немцов, информира ТАСС. „Президентът Владимир Путин е уведомен за напредъка в разследването”, заяви директорът на Федералната служба за сигурност (ФСС) Александър Бортников, цитиран от телевизия “Россия-24”.

“В резултат на извършената работа бяха арестувани Анзор Губашев и Заур Дадаевза което беше информиран държавният глава”, заяви Бортников. Той допълни, че заподозрените са родом от Кавказ, но отказа да уточни от коя точно република са.

Според източник на Интерфакс от органите на реда задържаните са вероятните изпълнители на убийството на Немцов. Мярката за неотклонение на двамата мъже ще бъде определена от съда днес (неделя) или следващата седмица, уточнява НТВ. По непотвърдена информация за издирване по гръмкото дело са обявени още четирима съучастници, които са доставили оръжието за разстрела и са следили опозиционера преди престъплението.

Официалният представител на Следствения комитет Владимир Маркин увери, че в близко време на сайта на комитета ще бъде публикувана актуална информация за хода на разследването. От своя страна директорът на ФСС заяви, че оперативните и следствените действия по случая продължават. От опозицията веднага реагираха на вчерашните арести.

Съратникът на убития опозиционер Илия Яшин се надява, че полицията е успяла да арестува хората, които действително имат отношение към убийството на Немцов. „Надявам се, че това не е грешка, а резултат от качествената работа на органите на реда”, коментира Яшин пред Лента.ру.

Съпредседателят на партията РПР-ПАРНАС Михаил Касянов пък заяви, че имената на арестуваните нищо не му говорят. Преди ден пред в. „Монитор” известният руски политолог Сергей Марков изказа предположението, че разстрелът на Немцов е дело на външни сили. Марков дори посочи като евентуални организатори Службата за сигурност на Украйна или някои от неонацистките отряди.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране