20.02.2017 | 0:01
Двама души пострадаха при верижни катастрофи към хижа „Алеко“
Пътят остана затворен, извозват деца от ски училище

Остава затворен за движение пътят „Драгалевци – Алеко” във Витоша заради почистването на участъка. По-рано няколко верижни катастрофи станаха там. Организира се извозването на децата, които са били на ски-училище, съобщи около 17 ч за БНР Красимир Димитров, ръководител на Спасително-аварийното звено в Столичната община.

„Имаше около 50-60 коли, които са под Морените, които сега бавно с дистанция ги държим, тъй като е усложнена зимната обстановка. Има снегонавявания много на пътното платно и трябва да сме внимателни. Чакаме автобуси, за да организираме децата и да ги пуснем, след като мине техниката, така че в момента обстановката е нормална“, разказа Красимир Димитров.

Няколко верижни катастрофи станаха по пътя за хижа „Алеко“, поради влошената метеорологична обстановка, стана ясно по-рано от информация на МВР. По първоначални данни леко са пострадали двама пешеходци. МВР призовава да не се пътува към хижата.

Мъгла затрудняват движението по автомагистрала „Тракия“. В района на Вакарел видимостта е до 100 метра, а при „Траянови врата“ – до 30. До 50 метра е ограничена видимостта по пътя Пазарджик – Пещера – Батак. Мъгла затруднява движението и по основни направления в Пловдивска област. До 250 метра е намалена видимостта по пловдивския участък на автомагистрала „Тракия“, както и по пътя за Карлово. Мъглата не е гъста, но все пак се препоръчва на водачите да шофират внимателно, предпазливо, с включени светлини и съобразена скорост. Пътните настилки в по-голямата част от Пловдивска област са мокри в резултат на краткотрайните валежи от дъжд. Водачите трябва да внимават също и по пътищата Асеновград-Смолян и Кричим – Михалково, тъй като там има опасност от свличане на земна маса и падащи камъни.

Пътищата в област Благоевград също са мокри, поради което шофьорите трябва да се движат с повишено внимание. Никъде в областта няма образувала се мъгла, която да затруднява видимостта на водачите. Слаб сняг вали в района на Попови ливади и Разлог. Трафикът в областта е нормален. Няма въведени ограничения за автомобилите.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране