03.10.2018 | 8:57
Двама ранени при стрелба от кола в София, нападателите се издирват
Пострадалите са осъждани многократно за наркотици и кражби

Двама криминално проявени са ранени при стрелба в столичния квартал “Стрелбище”, като извършителите са избягали и се издирват.

Стрелбата е в близост до пицария и фитнес център. Стреляно е от преминаващ автомобил. От полицията на първо време съобщиха, че информациите са противоречиви – както дали е стреляно от кола, така и за броя на нападателите (един или двама).

По информация на “24 часа” стрелецът бил един, облечен в тъмен суичър и качулка на главата. Прякорите на мишените му са Жирафа и П-тката, и двамата наркодилъри. Те вървели по тротоара в кв. “Стрелбище”, изстрелите отекнали когато били на метри от фитнес. Двамата са контактни, раните им не са смъротносни.

Според “Хоризонт” двамата са излизали от пицария, когато срещу тях е открита стрелба с пистолет от преминаващ автомобил.

И двамата са откарани с линейки в болници. По-възрастният – 38-годишният Жирафа, е улучен в рамото и е превозен до “Пирогов”. Той е осъждан многократно за притежание на наркотици, лежал е в затвора.

Другият мъж е на 26 години и има 2 огнестрелни рани – в гърдите и в рамото. Той е откаран във ВМА. Осъждан е за кражби в жилища и офиси.

На мястото на тежкото престъпление пристигнаха директорът на Националната полиция главен комисар Христо Терзийки и директорът на СДВР главен комисар Ивайло Иванов.

“Тази вечер получихме сигнал за простреляни лица, като на място екип на полицията е установил двама ранени – мъж на 26 години и мъж на 38 години. И двамата са криминално проявени.

Мъжете са настанени в болнични заведения на територията на столицата, като към този момент по информация на лекарите няма опасност за живота им, макар да са с по няколко прострелни рани”, уточни главен комисар Ивайло Иванов.

На мястото на инцидента има засилено полицейско присъствие, както и пред болницата, в която са настанени ранените. Причините за нападението се изясняват. Извършителите са избягали и в момента се провежда операция по издирването им.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране