24.02.2015 | 18:35
Джип с пропуск на Баракова паркиран на странно място (снимки)
Подземният паркинг на мол е празен, но джипът с парламентарен стикер е извън очертаните места

Черно „Порше Кайен“ отдавна привлича погледите в столичния мол „Парадайз“ в кв. „Хладилника“, пише КЛУБ Z. Но не заради лъскавия си вид и висока стойност.

Порше-Баракова1

А поради следните причини:

1) стои там всекидневно и кажи-речи целодневно

2) паркиран е на забранено място, извън определените паркоместа и…

3) на предното му стъкло се мъдри парламентарен стикер на името на независимата депутатка Ана Баракова.

Порше-Баракова2

Две неща обаче са ясни: автомобилът не е собственост на парламента, но пък стикерът е собственост на народната избраничка. Той се издава поименно и депутатите нямат право да го преотстъпват за ползване на когото и да е било. Въпросният стикер не би трябвало да носи никакви по-специални права на собственика му, тъй като по правило важи само за паркинга пред парламента.

Баракова не е единствената дама от 43-ото Народно събрание, която използва по странен начин депутатския си стикер.

пропуск-Баракова

Миналата седмица зрител на bTV алармира за автомобил, „кацнал“ върху тротоара в близост до жилищна кооперация в София. На предното стъкло на автомобила – отново имаше стикер, издаден от парламента на името на народната избраничка от „Атака“ – Миглена Александрова.

В парламента репортер на телевизията попита Александрова, която е и член на транспортната комисия, редно ли е да се спира по тротоарите. Депутатката на Волен Сидеров отговори надълго и нашироко колко е противозаконно и как дори и депутати нарушавали законите, смятайки че парламентарните стикери на предните стъкла са достатъчен мотив.

В този момент репортерката показва снимката на неправилно паркирания на тротоара може би от самата Александрова автомобил. Депутатката в началото каза, че не го разпознава. После призна, че в партията ползват такива служебни коли, но тя не карала нито една от тях.

Александрова не можа да отговори как лично издаденият само на нея депутатски стикер се е озовал на предното стъкло и още веднъж отрече тя да е нарушителят.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране