12.12.2016 | 21:07
Джошуа и Кличко ще поделят £18 млн.
Готов съм за предизвикателството, хвали се украинецът

Мегасблъсъкът догодина между Антъни Джошуа и Владимир Кличко ще се отрази доста добре на банковите сметки на двамата боксьори. Боят, който ще се състои на 29 април на “Уембли”, се очаква да донесе приходи за организаторите от 30 милиона паунда, а съперниците на ринга най-вероятно ще си поделят около 18 милиона.

Обещаното на боксьорите е смехотворно в сравнение с $300 млн., които си разпределиха Флойд Мейуедър-младши и Мани Пакиао след “Мача на века” на 2 май 2015 г. в Лас Вегас.  Очакванията на промоутъра на британеца Еди Хърн са за над 1 млн. закупувания на право на гледане на мача по платения канал на Sky. Освен това на “Уембли” се очакват 90 000 зрители и така ще бъде подобрен досегашният рекорд от 80 000 на мача за световните титли на WBA и IBF в суперсредна категория между британците Карл Фроч и Джордж Гроувс на 31 май 2014 г.

Още в сряда ще е първата съвместна изява на Джошуа и Кличко, посветена на мача. Хърн разкри, че договорът за мача е бил официално уточнен часове преди мача на Джошуа с Молина, а британецът го е подписал в съблекалнята след победата си. Кличко увери, че ще бъде готов за боя срещу Джошуа, въпреки че осъзнава колко силен е съперникът му.

“С нетърпение очаквам тази среща. Феновете в цял свят вече я определиха като боя на годината”, коментира 40-годишният украинец. “За първи път от 10 години се явявам претендент и ми предстои да се боксирам с шампион, когото аз считам за най-добрия сред боксьорите от новото поколение. Младостта срещу опита – аз съм готов за това предизвикателство”, допълни Кличко. 27-годишният Джошуа също не крие, че това ще бъде най-голямото изпитание в кариерата му досега.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране