28.08.2015 | 0:01
Джуджето уличи БФС в лъжа
"Червените" твърдо не искат да играят в Ихтиман в по-ранен час

От Зоналния съвет на БФС са обявили, че имат съгласието на ЦСКА за изтегляне на мача с “Ботев” (Ихтиман) в неделя за по-ранен час, без да са получили такова. Това стана ясно от думите на треньора на “червените” Христо Янев след победата с 1:0 над “Септември” (Сф) в областния финал от пресявките в турнира за Купата на България.

Янев категорично даде да се разбере, че от клуба не са се съгласявали двубоят от 4-тия кръг на Югозападна В група да започне от 15.30 ч., за да се предава по Канал 3. Ако е от 18 ч., в колкото започват останалите срещи от дивизията, той няма да може да се излъчва директно, тъй като съвпада с мач от 7-ия кръг на А група “Монтана” – “Локомотив” (Пд). Треньорът заяви, че е пристигнало уведомително писмо от БФС, че двубоят ще е в по-ранния следобед. “Нас никой не ни е питал за нищо. Футболистите не искат да играят в 15.30, а в 18 часа в неделя”, добави Янев. От “Ботев” (Ихтиман) също са склонни да играят от 18 ч., а при заявеното желание от страна и на двата клуба началният час трябва да бъде променен.

Наставникът също така призна, че в двубоя срещу “Септември” е имало дузпа за съперника за игра с ръка на Кирил Динчев (ЦСКА), която реферът Вихрен Манев не е видял. “Помислих, че съдията ще отсъди дузпа в тази ситуация, защото според мен имаше такава, и това повлия на играта. Реферът не я отсъди, това е негово решение. Имаше и други ситуации, в които мненията ни се разминаваха”, откровено каза Янев. Той подчерта, че футболистите му са подходили несериозно към мача, което е довело до многобройните пропуснати положения и драматичния развой. Победата за ЦСКА дойде чак в последната минута след гол на Преслав Йорданов. Христо Янев допълни, че ще работи с отбора за промяна на отношението към двубоите.

Иначе в следващата фаза на турнира ЦСКА ще гостува срещу “Сарая” (село Сарая) в междуобластна квалификация в потока София-град – София – Пазарджик. Двубоят ще се играе на 2 септември от 18 ч. в Пазарджик. Победителят от него ще срещне на 9 септември “Ботев” (Ихтиман) във финал на междуобластната квалификация.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране