15.07.2023 | 22:51
Екшън! Радев спори с публиката в летния театър във Варна за Путин, стигнало се е и до блъскане
От първо лице: Видяхме президента в публиката. Мъжът ми му каза, че го е срам от него. Получи удар в гръб

Президентът Румен Радев е влязъл в пряк спор с варненка след края на операта “Аида” в летния театър във Варна, намесили са се още зрители, имало и блъскане.

Радев беше забелязан в петък вечер сред публиката на операта “Аида” в компанията на съпругата си Десислава, след като по-рано през деня откри Роженския събор и каза, че Украйна настоява да води война с Русия.

Появата му в театъра предизвика вълнение в част от публиката, макар и Радев да не се натрапваше на очи. По време на двата антракта той разговаряше със седналия до него областен управител на Варна Марио Смърков, докато Десислава Радева се възползва от почивката и излезе за цигара под строгата охрана на служители на НСО, пише “24 часа”.

Малко след полунощ, след края на представлението, млада жена успяла да се приближи до него и да го попита: Ако Путин ни нападне, бихте ли дал Варна и ще станем ли Варненск?По разказа на Светлозара Колева, Радев отговорил: Никога няма да ни нападне.“В този момент мъжът ми до мен му каза, че го е срам от него и че изказванията му от последните два дни са позорни. Тогава някой удари мъжа ми в гръб. Цивилни от НСО придружиха агресивния мъж бързо до изхода”, разказва Колева.

В публикацията си във фейсбук тя добавя, че Десислава Радева защитавала съпруга си, казала, че на опера като частни лица, да не го занимават с политика. „Казах ѝ, че и на ресторант или опера президентът пак е президент на държавата и пак ме е срам от него“, пише Светлозара Колева.Няма данни да се е стигало до по-сериозни сблъсъци по-късно през нощта.

По-рано днес зам.-председателят на ГЕРБ Даниел Митов нарече думите на Радев от Рожен срамна канибалска проява.Посолството на Украйна в България пък излезе с остра позиция, в която се казва, че президентът Радев повтаря тезите от руската пропаганда.

Очаква се по-късно днес държавният глава да излезе с позиция, в която да обясни думите си, че Украйна настоява за войната с Русия.

 

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране