13.07.2023 | 9:57
Ердоган каза кой ще е победител от войната в Украйна
Турският президент подчерта, че използва всички инструменти за диалог с Русия и Украйна, за да бъде удължено споразумението за износа на зърно от украински пристанища

Във войната в Украйна няма да има победители, както няма да има и победени в случай на мир. Това заяви турският президент Реджеп Тайип Ердоган, който коментира двудневната среща на върха на НАТО във Вилнюс, предава Анадолската агенция.

Ние подкрепяме възстановяването на мира в региона, каза той, като добави, че Анкара полага усилия за слагане на край на войната в Украйна.

Негативните последици от продължаващото вече 504-и ден кръвопролитие се усещат от целия свят. Те се проявяват и на пазара на храни и чрез рекордната инфлация, заяви турският президент.

Ердоган подчерта, че Турция използва всички инструменти за диалог с Русия и Украйна, за да бъде удължено споразумението за износа на зърно от украински пристанища, предаде БТА.

Турският лидер заяви, че въпросът за зърнената сделка е бил обсъден и по време на неотдавнашното посещение на украинския президент Володимир Зеленски в Турция. Ердоган добави, че ще продължи да обсъжда въпроса както с руския президент Владимир Путин, така и с украинския лидер Зеленски.

Ердоган посочи още, че се надява руският държавен глава Путин да посети Турция през август.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране