21.01.2016 | 22:40
Ердоган си прибра в Анкара рекетьора Алпер Акташ
Консулите в Пловдив и Бургас пък бяха обвинявани, че са оказвали натиск върху активисти на ДПС в подкрепа на Местан

Турският консул в Пловдив Алпер Акташ е отзован от страната. 36-годишният Акташ е генерален консул на Република Турция в Пловдив от 2014 г. Мандатът му щеше да изтече през лятото тази година. Той бе плътно до посланик Сюлейман Гюкче в отбелязването на годишнината от възродителния процес в района на Кърджали преди месец.

Там турските дипломати придружаваха вече бившия лидер на ДПС Лютви Местан и групата депутати, които минаха на негова страна. По този повод Гьокче е бил викан във Външно, където му е била връчена протестна нота за недопустима намеса във вътрешните работи на страната, обяви неотдавна премиерът Бойко Борисов. Консулите в Пловдив и Бургас пък бяха обвинявани, че са оказвали натиск върху активисти на ДПС в подкрепа на Местан.

Именно с този скандал някои свързват отзоваването на Акташ. Не коментираме решения, свързани с евентуално прекратяване на мандата на консула, заявиха по този повод от МВнР. Консулът е бил тази сутрин на работа в Пловдив, казват служители на консулството. Според някои източници Алпер Акташ щял да става съветник на турския президент Реджеп Таип Ердоган.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране