10.04.2017 | 0:01
Ето защо Валери Симеонов се е съгласил Борисов да е пак премиер
Ако се запънем, това ще означава да няма правителство, казва лидерът на НФСБ

Лидерът на НФСБ и съпредседател на „Обединени патриоти“ Валери Симеонов потвърди пред „Флагман“, че и той вече е дал съгласие Бойко Борисов да е следващият министър-председател. Една от причините е, че алтернатива няма и че БСП не може да състави правителство.

Едно от нещата, които са постигнати при преговорите, е, че премиер ще бъде Бойко Борисов. И това е потвърдено и от тях, и от „Обединени патриоти“ като коалиция. Така, че там няма колебание и няма съмнение“, обясни Симеонов.

На въпроса как са го убедили, че все пак Борисов трябва да е министър-председател, той отговори: „Моята позиция е друга, знаете я. Въпросът е, че когато резултатът от изборите е такъв, какъвто го знаем всички – с 1,1 милиона за ГЕРБ, с 950 хиляди за БСП… Аз се обърнах към двете партии, да се направи едно широко управление, което евентуално да гарантира национално съгласие. БСП отказаха. Няма много варианти. Другият вариант какъв е – да се запънем – „не, няма да е Борисов“, което означава, че няма да има правителство, защото ГЕРБ пък са категорични в това отношение. В крайна сметка нали целта е да се направи нещо, което да е полезно за страната, да не се стига до нови избори. Това е обяснението.“

„Моята позиция я знаете. Но тя вече става не толкова определяща. Все пак сме зрели и възрастни хора. Знам, че обичащите зрелища и кръв медии очакват да се запъна и да кажа – „не, йок, няма да стане“ и започват драмите… Отиваме на следващия вариант – мандатът се възлага на БСП. БСП не може да състави правителство по чисто математически причини, няма с кого да се събере, за да се състави. И по-нататък какво става – никой не може да предвиди. Тази отговорност в края на краищата трябва да падне върху мен, аз да поема тази отговорност, а разбирате, че не са толкова прости нещата“, коментира още Валери Симеонов.

1 коментар

  1. Димчев каза:

    Този бургаски жонгльор,предварително е заел позата на правия ъгъл,но за пред простолюдието той се прави на не заобиколим фактор,без който държавата не може.Тримата от псевдо патриотите,обещаха на заблудените си „овчици“ които гласуваха за тях,немедлено да сторят следното:300 лева пенсия,1500 лева заплата,пречупване гръбнака на идиотската циганска битова престъпност.Добър живот за хората от третата възраст,с възможност да почиват в Дубай през зимните месеци на годината,за да икономисат дърва за огрев.Попупулизма и демагогията свършиха добра работа на сбирщината ОП,те ще сгъват по 5-6 хиляди лева всеки месец,а бай Мариновите набори,ще се мъчат да свържат двата края със 180-190-лева мизерна пенсия.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране