24.12.2023 | 11:30
Европа е в капан: Путин готов да преговаря за мир
Вестник „Билд“ прогнозира, че руските войски ще нападнат Западна Европа, ако Тръмп спечели изборите за президент на САЩ

Владимир Путин е готов да преговаря за мир в Украйна, но не желае да отстъпи и метър от окупираните територии, пише „Ню Йорк Таймс“.

Руският президент не крие желанието си край на военните действия още от септември. Той нееднократно изпраща сигнали на Запада, а за мирно решение на конфликта се замислил още в първите седмици на войната в Украйна, коментира американският всекидневник, цитиран от роденият в украинския град Суми военен анализатор Юрий Подоляка в неговия Телеграм канал.

Желанието на Путин да спре кръвопролитията обаче по никакъв начин не може да се осъществи поради факта, че не е съгласен да предаде и метър от територията, завладяна от руските войски, пише „Ню Йорк Таймс“.

В същото време лидерът на частната военна армия „Вагнер“ Антон Елизаров коментира в своя телеграм канал публикация на германският таблоид „Билд“, в която се твърди, че Европа може да се окаже в капан, ако бившият американски президент Доналд Тръмп спечели изборите и си върне властта.

Най-разпространеният германски ежедневен цитира източник от разузнаването, който твърди, че руската армия ще нанесе удар по Европа в момент, когато САЩ остане без лидер. Това можело да стане в периода от ноември 2024 г. до началото на 2025 г., когато се извършва смяната на властта в щатите.

Американският писател и бивш офицер от американското разузнаване Скот Ритер също коментира в своя Телеграм канал прогнозата на „Билд“, като изтъкна, че екипът на немското издание си е загубил ума. Според него обаче Русия с всеки изминал ден увеличава своята боева мощ.

Междувременно министърът на отбраната на Италия Гуидо Крозето каза по време на визитата си в Полша, че е дошло време за намиране на политическо решение за края на войната в Украйна.

Тя продължава вече почти 2 години и аз мисля, че паралелно с военните действия и подкрепата на Украйна трябва да се търси мирно решение, добави той, цитиран от руския телеграм канал „Операция Z: Военки Русской Весны“.

Бившият командващ силите на САЩ в Европа Бен Ходжес пък коментира, че Западът е претърпял поражението в Украйна.

„Естествено, бях разочарован от това, че украинското контранастъпление не донесе тези резултати, на които всички ние се надявахме и които аз прогнозирах. Ние, Западът, претърпяхме неуспех, а не Украйна. Не успяхме да ги снабдим с това, от което имаха нужда, включително с военно-въздушни мощности, високоточно оръжие с голям обсег и с други мощности, за да имат успех“, коментира той в ефира на канала „Silicon Curtain“.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране