03.01.2017 | 20:40
Фалшив сайт на БНТ рекламира в социалните мрежове „вълшебен“ чай срещу паразити
В края на фалшивата статия се дава и линк, откъдето може да бъде поръчан чая

Фалшива страница с логото на БНТ рекламира продажбата на вълшебни чайове срещу паразити. Въпреки очевидната абсурност на текста, който плаши хората със смъртоносни паразити, зрители на БНТ са се обадили в редакцията на обществената телевизия, защото са били подведени, съобщава Медиапул.

Сайтът, който се появява като препоръчан и спонсориран във Фейсбук няма нищо общо с официалните страници на обществената телевизия, които са www.bnt.bg и новинарската – news.bnt.bg. Домейнът на фалшивата страница е руски.

Фиктивният журналист не работи в БНТ, а фактологията е очевидно невярна, защото д-р Ангел Кунчев не е главен паразитолог на Европейския съюз, както посочва “статията“, а главен държавен инспектор на България.

Фалшивият сайт твърди, че “паразитолозите бият тревога и 95% от населението на ЕС е заразено с паразити, като 8 от всеки 10 смъртни случая – са на тяхната съвест“. В статията от името на д-р Кунчев се препоръчва чай срещу паразитите, като се твърди, че цената на чая е 30-40 пъти по-евтина от процедурите в медицинските центрове.

В края на фалшивата статия се дава и линк, откъдето може да бъде поръчан “вълшебния чай“.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране