01.12.2015 | 16:04
Фалшив сигнал за бомба на летище София
Аеропортът е отцепен заради бял белгийски бус, МВР проведе контролиран взрив на съмнителен багаж

Действително има бус, за който има съмнение, че съдържа взривно устройство на Терминал 1 на Летище „София”. Това каза пред журналисти на Летище „София” Любка Пелева, експерт Връзки с обществеността към летището, предаде „Фокус”. „До момента е това. Службите още не са приключили всички свои действия.

До този момент – 15 ч, не е открито самоделно взривно устройство, съобщи официално МВР.

Вече повече от час и половина е отцепен районът на Терминал 1 (стария) на летище “София”. Целият район е отцепен заради бял белгийски бус “Мерцедес Вито”, макар че полетите не са спрени.

Според медии в буса е открит съмнителен багаж. От кадри се вижда, че бусът вече е претърпял контролиран взрив, който сапьорските части предизвикват, когато има съмнителен багаж. Според очевидци е имало 4 или 5 контролни взрива. На място работи и робот на антимобмаджиите.

Антонио Ангелов, шеф на Гранична полиция, уточни, че въпросният бус е паркиран към 1 ч през нощта от чужд гражгданин, който е излетял към 5 ч сутринта. При обход на маршрута от наряд на Гранична полиция със служебно куче, кучето е реагирало на взривно вещество.

Специализиран уред за детекция на експлозив също е реагирал. След това е задействана стандартната процедура за реакция при такъв сигнал. Към момента няма данни за намерено взривно устройство. Продължава проверката на самия багаж и превозното средство, обясни Ангелов. Той каза, че са установени и гражданите, които са паркирали буса, но МВР няма да дава повече информация.

1 коментар

  1. Кукулкан каза:

    Милиционерите са Много неадекватни парчета. В края на 90-те на същото място, паркинга пред ВИП-а, златните години на Мутрите, бяха оставили един зелен Москвич, викнаха си “журналисти” и отразяваха “акция”…….
    За така наречените “журналисти” има архив, проверете, съпоставете и излезте със становище. Ужасът е, че няма нищо ново. Лошите просто ще целят “жълтите павета” където не много интелигентният кмет на Град София (учител по руски език естествено)е направил паркинг и следващият път същото МПС ще ни остави бе Национални институции. Проблемът е, че пак ще се изловим пред чужденците, защото в близост има посолство на държава член на Съвета за сигурност на ООН. За нашите буфосинхронисти, няма кой да плаче……….

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране