18.09.2015 | 0:02
Феновете на ЦСКА се разцепиха за бъдещето на клуба
Една част иска сливане с "Литекс", а другата е категорично против

Феновете на ЦСКА се разделиха на две в мненията си за бъдещето на клуба. Част от хората, които искат бързо връщане в А група и съвсем скоро отново да гледат как отборът им се бори за титлата, пуснаха две подписки, призоваващи за сливане с “Литекс”.

На това остро реагираха от фенклуб “Сектор Г”, откъдето излязоха с категорична позиция против подобно обединение. Обяснението е, че това ще бъде просто преименуване на друг отбор, който няма общо с ЦСКА. “Ние държим твърдо на думата си и няма да подкрепяме друг клуб освен ЦСКА-София. Ще бъдем извън А група колкото години е необходимо, ако трябва и с ново дружество, но честта и достойнството за нас са над всичко. Избрали сме си пътя и за нас няма връщане назад! Онези “фенове”, които искат по-бързо завръщане на върха с цената на всичко, нека знаят, че няма да позволим тяхното “мнение” да надделее. Ако искат титли и купи веднага, да станат от “Барселона”, “Реал”, “Лудогорец” или който друг отбор си изберат. Честта и достойнството са много по-ценни от всички титли и купи на света!”, се казва в декларацията, под която личат подписи на фенклубове от Варна, Пловдив, Бургас, Пазарджик, Монтана, Перник, Видин, Велико Търново, Сандански, Кюстендил, Враца, Габрово, Русе и др.

От ръководството на ЦСКА на свой ред се опитват да обединят позициите на запалянковците и именно затова насрочиха предстоящото общо събрание на 4 октомври тъкмо в зала 1 на НДК, която побира почти 4000 души. Там ще се търси единно решение за бъдещето на футболния клуб, който е реално застрашен с отнемане на 15 точки и след това изваждане от В група, ако не покрие спешно 150 000 евро, дължими на футболни агенти. От ЦСКА засега бавят плащането с надежда клубът да влезе в процедура на несъстоятелност и по този начин да бъде предпазен от подобни санкции от ФИФА.

Вчера от ЦСКА също обявиха, че срещу тях се водят “изключително масирани и целенасочени медийни атаки, целящи да разклатят стабилността и спокойствието в клуба”. Повод стана тиражирана информация, че капитанът Александър Бранеков обмисля да заиграе в “Левски”. От клуба, а и самият играч отрекоха подобна възможност.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране