27.07.2015 | 0:31
Филип Киркоров заработва €700 000 на морето
Бившият на Пугачова е рекордьор по концерти в Сочи и Крим

Филип Киркоров държи рекорда за най-много пари, заработени от концерти по морето. Този сезон роденият във Варна певец ще изкара поне 700 000 евро от свои гастроли в Сочи и кримските курорти.Мегазвездата на руската естрада прибирал хонорар от 1,3 до 1,5 млн. рубли, което е между 20 600 и 24 000 евро, отбелязва Утро.ру.

“Черно море се превърна в златна мина за Киркоров”, коментират руските медии. За целия сезон той ще има над 30 самостоятелни концерта, а залите за изявите му винаги са препълнени, пише в. “Комсомолска правда”.Засега певецът не планира изяви в България след грандиозното си турне “Другой” миналото лято, което мина през Бургас, Варна, Велико Търново и София.

Ангажиментите на Киркоров не пречат на семейния му живот и освен на музиката, 48-годишният изпълнител се радва и на обичта на децата си Алла-Виктория и Мартин. Що се отнася до конкурентите му на сцената, другите успешни летни гастрольори в Крим са Григорий Лепс, Валерий Леонтиев, Александър Розенбаум и Ани Лорак.

Организаторите обясняват, че това са певци, чието творчество е насочено към по-зряла публика. От любимците на младежите по морето концерти ще имат Нюша, Егор Крид и Тимати, като са заявени едва по 2-3 техни участия. Тази  година продуцентите на полуострова отчитат истински прилив от певци и артисти. “Миналото лято малцина рискуваха да дойдат в Крим, тъй като и най-популярните събраха малко публика и приходи от продажба на билети”, обяснява местният продуцент Олег Корольов, цитиран от Утро.ру. По думите му причина за това бил малкият брой туристи – предимно от Украйна. Тази година обаче напливът от почиващи руснаци играе и в полза на звездите от шоубизнеса, като в сравнение с 2014 г. количеството на концертите в Крим се е увеличило 4 пъти.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране