16.09.2016 | 11:03
Фирма на бивша депутатка от ДПС прибрала 26,5 млн. лв. от Медицинския университет
През 2014 г. всички търгове са били "спечелени" от "Техно-енерджи" на Димитър Хрусафов и Хюсеин Кулов
Хюсеин Кулов

Одитен доклад на Министерството на образованието показва, че само една компания е спечелила всичките поръчки за строителство на Медицинския университет при управлението на предишния му ректор – проф. Ваньо Митев.

Печеливша винаги се оказва „Техно-енерджи“, част от групата на „Вайс профил“, която се счита за близка до ДПС. Тя е извършила дейности за общо 26.5 млн. лв.

„Техно-енерджи“ участва във всички консорциуми – дружества по закона за задълженията и договорите, които са спечелили поръчки от мащабната инвестиционна програма на университета – ремонт и изграждане на нови общежития и ректорат.

Оказва се, че от 2014 г. няма строителна поръчка във вуза, която да не е била спечелена от тази компания.

„Техно-енерджи“ е част от групата на собствениците на „Вайс профил“ – Димитър Хрусафов и Хюсеин Кулов, и е тяхна собственост. Строителната група на компанията, известна с производство на дограма, е била сочена много пъти като фаворит на ДПС. Кулов е брат на бившия депутат от движението и заместник-министър на околната среда Фатме Илияз. По времето на управлението на тройната коалиция компанията печели множество обществени поръчки на общини и държавни институции, посочва изданието.

Одиторите констатират, че с изключение на един договор, който е прекратен, във всички консорциуми участва едно и също юридическо лице, което се представлява от Хрусафов и Кулов.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране