06.01.2017 | 17:54
Фирми на Пеевски и приятели на Цветан Цветанов строят оградата по границата с Турция
830 хил. лв. на километър достига съоръжението, а някои от изпълнителите са познати лица
Цветан Цветанов и Тодор Бояджиев

Досега 180 млн. лв. – такава е цената на временното „инженерно-възпрепятстващо съоръжение“, което ще рече оградата по границата с Турция. Започната с един 30-километров участък между ГКПП Лесово и село Крайново, изграден от кабинета „Орешарски“, към момента оградата заедно с участъците в процес на изграждане е по цялото протежение на границата с южната ни съседка, довършена от втория кабинет на Борисов. Общото за двете правителства е, че избраха огромното съоръжение да се строи на тъмно и без обективен избор на изпълнители.

Изпълнителите

„Пътинженерингстрой – Т“ ЕАД
Участвала в консорциум с „Хидрострой“ (която през 2016 г. придоби свързваната с Делян Пеевски „Водстрой 98“) и „Холдинг Пътища“ за участъци от автомагистрала „Тракия“. А също и в консорциума за изграждането на Северната тангента в София, с водещ изпълнител „Водстрой 98“.

„Булдени“ ООД
Участвала в консорциум с „Водстрой 98“ за реконструкция и модернизация на рибарското пристанище в Поморие.

„Инфра експерт“ АД
До април 2016 г. се казва „АБ инвест НН“ и дели един и същи адрес за кореспонденция с „Хидрострой“.

„Пътстрой Бургас“ ЕООД
Дъщерна на „Хидрострой“.

ЕТ „Металик – Иван Михайлов“
Участва в различни консорциуми с дружества, свързани с кумеца на Цветан Цветанов Тодор Бояджиев.

1 коментар

  1. Монев каза:

    Много безсънни нощи очакват Цв.Цветанов. Това ще бъде един от най авторитетните клиенти на Следствието,Прокуратурата и Съда.Смяната на „караула“,ще „цапардоса“ доста бивши и настоящи фактори.Някои свикнали със статуквото говорят,че Президента на България, имал повече представителни функции пред другите държави,със слабо участие в управлението на държавата ни,защото страната ни е парламентарна република.Свикналите да мислят по този нисш начин,още в началото на февруари,ще почувстват президентското присъствие в пълните му размери.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране