01.05.2016 | 17:19
Гаф разтърси ефира на „Diema Sport“: Водещите поздравиха зрителите с „Честито Рождество Христово“
Очевидно колегите от Нова телевизия не могат да преживеят тежката загуба на правата за излъчването на английската Висшата лига

Гаф разтърси ефира на „Diema Sport“. Водещите на студио „Vivacom Football Live” поздравиха зрителите си на връх Велик ден с „Честито Рождество Христово“. Очевидно колегите от Нова телевизия, от чието портфолио е Diema, не могат да преживеят тежката загуба на правата за излъчването на английската Висшата лига и предпочитат да е Коледа – празник, на който няма  яйца за здраве, а се подаряват подаръци и традиционно се излъчват мачовете от Висшата лигата.

Правата за излъчването придобиха „Мтел“ и „Близу“. Мобилният и цифров оператор е спечелил битката за правата с Нова Броудкастинг груп.

Освен тъжен Великден за колегите от Diema обаче предстои и тъжно Рождество, тъй като за първи път от доста години насам шампионатът няма да се излъчва в техния ефир и това няма да се промени поне в следващите три години (дo май 2019-a).

Премиерлийг ще може да се гледа от август само в мрежата на „Мтел“ и „Близу“. Ще бъде направен и специален канал. Според запознати „Мтел“ е платил колосална сума за правата, каквато досега не е вадена у нас. Това е сериозен удар по каналите на Нова Броудкастинг група, на която реално остават само „А“ група и Формула 1.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране