04.03.2016 | 1:07
Галена бойкотира „Планета“
Освиркаха наградата на Фики, искат Галин за певец на годината

Галена бойкотира 14-ите годишни музикални награди на телевизия „Планета“, макар че спечели огромен брой статуетки. Но не и приза за певица на годината, който отиде при бившата й съквартирантка Преслава. Това беше единствената награда за добричлийката тази година.

Часове преди събитието в светските среди тръгна слух, че Галена е дълбоко обидена, че няма да бъде отличена със заветният приз „Певица на годината“. Тя била сърдита на Митко-Пайнера и сериозно обмисляла да напуска компанията. За огромно съжаление на феновете това се оказа вярно и тя не ги удостои с присъствието си на бляскавата церемония на 2 март. Неявяването й на сцената предизвика смут и не можа да бъде обяснено от никой неин колега по адекватен начин. Певицата събра всички останали отличия. Статуетка трябваше да получи в категориите – „Оригинално присъствие на концертна сцена“, „Най-гледан клип в интернет“, „Най-артистично присъствие в клип“, „Музикален идол на годината“, както и „Дует на годината“ за песента си с Деси Слава „В твоите очи“. „Не е честно да спечелиш всички награди, за които си номиниран, а накрая най-голямата да отиде при друг“, „Нормално е да е обидена! Миналата година се случи същото“,започна да се шушука в залата.

За седми път така желаната от всички фолк певици награда отиде при Преслава. Това беше единственото отличие на фолкаджийката, която тази година не блестеше с хитова песен и дори сценичното си представяне започна с песен от преди две години, а именно „Моето слабо място“. Злите езици твърдят, че Преслава е била удостоена със статуетката само за да не остане без никакво отличие. Наградата й беше връчена от дует „Ритон“, които специално бяха дошли да я подкрепят.

Категорията „Певец на годината“ също не мина без скандал. Наградата за втора поредна година се озова в ръцете на Фики Стораро, който обаче беше освиркан от привържениците на колегата му Галин – също номиниран в категорията. Фолк певицата Кали, която му връчваше наградата, силно се смути и си позволи да се скара на публиката: „Момчето толкова труд е вложило, толкова се е старало! Само да съм ви чула да освирквате!“, кресна тя. Фики от своя страна благодари за подкрепата и се зарече през следващите 10 години винаги да печели тази награда. Той беше отличен и в категорията „Най-споделяна песен в социалната мрежа“ за парчето си „Джале, джале“.

Истински фурор на сцената предизвика появата на Галин. Той беше единственият изпълнител, който вдигна публиката на крака и нажежи до червено обстановката. Въпреки че на няколко пъти преди концерта сподели, че няма мераци към никоя награда и просто е дошъл да се забавлява и да радва публиката си, той спечели две отличия. Връчиха му приз за „Фолк идол – мъж“, а песента му „Парата, ако хвана“ беше победител в категорията „Дискотечен хит на годината“. Певецът сподели, че е изключително горд от приза, тъй като и музиката, и текстът на парчето са негово дело. Галин за първи път презентира и новата си балада, която е със съвсем различно звучене, и спечели феновете още след първите си акорди.

Наградата за „Балада на годината“ отиде при Емилия и Борис Дали за песента им „Обичай ме“. Певицата беше отличена и със статуетка за „Най-продаван фолклорен албум“.

Както се очакваше и „Всеки ден“ първи писа, Мария се уреди с наградата „Албум на годината“. Тя се базира на брой продадени дискове и в светските среди от месеци се говори, че певицата сама си ги е изкупила, именно за да не остане без отличие. Грозно впечатление направи, че изпълненията й по време на шоуто бяха на плейбек.

Един от диамантите на събитието се оказа Цвети Янева. Тя впечатли с визия и стил и залужено грабна статуетката за „Фолклорна формация“ заедно с оркестър „Орфей“, където свирят родителите й. Другата й награда беше „Най-добро видео“ – песента „4 червени луни“ в дует със 100 Кила. Рапърът също присъстваше на наградите и се закани на Митко-Пайнера, че много скоро ще му отмъкне всичките певици.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране