10.09.2016 | 21:25
ГЕРБ: Данъчните да проверят парите за Дипломатическия клуб „Бояна“
Томислав Дончев коментира с усмивка „младите и успели хора на 21-22 г.”

Данъчните трябва да проверят откъде купувачите на Дипломатическия клуб „Бояна” са намерили пари, за да финансират сделката. Това обяви пред бТВ вицепремиерът Томислав Дончев.

„Нали не очаквате сега да ви убеждавам, че в България има млади и успели хора на 21-22 г.?”, попита с усмивка вицепремиерът.

Поводът за думите му скандалният факт, че собствениците на „Ексклузив уеб дизайн“, която придоби атрактивния имот срещу 8,5 млн. лева са млади, красиви и поддържащи добра активност в социалните мрежи. Но очевидно без никакъв бизнес опит и реално документирани приходи, които да оправдаят покупката.

„Аз отдавна твърдя, че има куп имоти, които държавата стопанисва – дали директно, дали под формата на дружества, които не й носят достатъчно ползи и по отношение на тях има добър инвеститорски интерес. И, ако държавата се разделя с тях на добра цена, в това няма абсолютно нищо лошо. Защото не е работа на държавата нито да бъде хазяин, нито да бъде хотелиер, нито да бъде ресторантьор. Тя няма как да се справя по-добре, отколкото предприемачи с подобни занимания“, коментира Дончев.

Но побърза да уточни: „Ако тук има нещо подозрително, то това е във фирмата, която е придобила имота. Не съм запознат в детайли със случая, още по-малко с фирмата, но се надявам данъчната администрация да си свърши работата и да разбере откъде тези млади хора имат тези пари. Ако се окаже, че има адекватно обяснение, кредит, или каквото и да било друго, което звучи убедително най-малкото за данъчните служители, да кажем, че всичко е наред. Но при всички случаи е редно да проверят.“

Старозагорската фирма „Ексклузив уеб дизайн“, която е купувач на Дипломатическия клуб „Бояна” и още няколко ценни държавни имота на АДИС, е сравнително ново дружество с 3 лв. начален капитал, 1000 лв. активи и дейност, свързана с уеб дизайн и реклама.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране