07.02.2024 | 11:12
ГЕРБ иска нови избори в София, предишните били купени от Васил Терзиев
Бойко Борисов предлага държавата да купи нови електронни устройства за гласуване, каквито са в САЩ

Лидерът на ГЕРБ пак повдигна въпроса за подменен вот в полза на кмета на София Васил Терзиев. ”Искам да има нови избори в София. Купени избори правилно ли е да има? Не е правилно! Манипулирани с флашки за изборите, това знаем до момента”, изригна Борисов.  Поводът е съдебно-техническата експертиза, назначена от Административен съд София-град, с която започна анализ на протоколите от всички избирателни секции в столицата.

”Когато те (ПП-ДБ-СС, б. ред.) показват такава импотентност, такава невъзможност, месеци наред София е в хаос, борят се само кой да е истинския кмет – Бонев или Терзиев, истински се надявах се да направят някакви комисии поне. Защото, ако това, което излезе от експертизите, е вярно, значи Терзиев не е кмет. Те са купили изборите и манипулирали изборите”, каза Борисов. След което съобщи, че имат предложение за закупуване на нови електронни устройства каквито са в САЩ, за да може да се реши проблемът с флашките при машините.

След като бъдат анализирани всички протоколи от избирателните секции, съдът ще се произнесе дали наистина е имало изборни измами. Очаква се съдебно-техническата експертиза да бъде готова до 15 март, когато е насрочено заседание по делото.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране