19.07.2018 | 16:11
ГЕРБ: Какво прави Нинова при заразените животни, ще разнесе чумата в цяла България!

ГЕРБ атакува лидерката на БСП Корнелия Нинова, че заради пиар акциите й в местата, където има заразени от чума животни, може да разнесе болестта. Миналата седмица, когато започна евтанизирането на животните по странджанските села, Нинова отиде на място и започна да брани стопаните и стадата им.

Това вбеси ГЕРБ, които днес лансират темата, че освен че пречи на работата на държавата, използва случая за личен пиар, но е и опасно, тъй като може да пренесе чумата и в други населени места. Чумата се пренася много лесно и това струпване на хора в заразените огнища е много опасно. И Корнелия Нинова може да разнесе болестта”, каза Тома Биков от ГЕРБ.

Освен това лидерката на БСП категорично заявява, че чумата по животните не е доказана, което влияе допълнително върху мнението на стопаните. На въпрос днес какво прави в Странджа Нинова и не е ли това опасно, тя отговори: „Питайте властите, защо няма контрол, как ни допуснаха”.

Нинова коментира надълго и нашироко темата в парламента днес и дори обяви, че вече се съмнява, че има чума. „Вчера се съгласиха, че продължават мерките, днес ги отлагат – и да сме нямали съмнения за чума, от днес се съмняваме“, каза тя.

Факт е, че епидемията по животните тръгна и властта я подцени, както и че не бяха проведени разговори със стопаните, чиито животни бяха евтанизирани, но допълнителни заблуждения от политици в тази ситуация усложняват допълнително епидемичната обстановка. Заради тези си действия лидерката на БСП вбеси както властта, така и вътрешния министър, който днес я критикува за дейстията й, така и обществото, което на практика допълнително се дезионформира какво се случва с епидемията в страната.

Всички допуснаха грешки в тази ситуация, но допълнително размиване на информацията не е необходимо, а страданията на животновъдите са достатъчни, за да ги яхат партийни лидери за политически и пиар акции.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране