07.08.2023 | 19:34
ГЕРБ молят Вежди да си тръгне
"Парапетната" Лена Бориславова натиска за отстраняването на Рашидов като депутат

Вежди Рашидов ще бъде помолен да подаде оставката си като депутат от ГЕРБ-СДС заради избухналия днес скандал в парламента с негова неуместна реплика, предаде БТВ.

За отстраняването му настояват депутати от “Продължаваме промяната” – “Демократична България”, като особено активна е Лена Бориславова, която продължава да дърпа конците в коалицията. Тя била категорична, че Рашидов не може да продължи да бъде депутат след днешния случай.

“Всички курви се събудиха да се сетят след 15 години, че са изнасилвани, като оня американския режисьор, дето го направиха на маймуна”, заяви днес сутинта Вежди Рашидов в рарламента в дебат по промените в Закона за защита от домашното насилие. Минути по-късно избухна скандал, след като няколко неправителствени организации разпространиха видеозапис на репликата.

По-късно от пресцентъра на ГЕРБ разпространиха писмено извинение на именития скулптор, в което се казва: “Давам си сметка, че използваният от мен език е недопустим, особено в настоящия дебат и момент. Още веднъж моля за извинение пред цялото българско общество и всички жертви на насилие”.

В пост във “Фейсбук” лидерът на групата на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова нарече думите на колегата си “неуместни и недопустими, особено в настоящия дебат и момент” и обяви, че със съпартийците си се разграничават от казаното. Последваха още порицания от страна на различни депутати от партията.

Утре сутринта Вежди Рашидов ще бъде помолен от съпартийците си да подаде оставката си заради избухналия скандал. За отстраняването му настоявал и лидера на партията Бойко Борисов. В момента в парламента тече среща между депутати от ПП-ДБ и ГЕРБ, на която се разисква как да се излезе от ситуацията, в случай, че Вежди откаже да си тръгне доброволно.

1 коментар

  1. ИванКо каза:

    Интересно, точно светлия образ на Ленчето да иска оставката на Вежди?

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране