23.07.2018 | 20:06
ГЕРБ разпредели 60 млн. лева за София на тъмно

За пореден път управляващите Столичната община разпределиха 60 млн. лева от бюджета на тъмно. Това стана с промяна на бюджета за второто тримесечие на 2018 г., която бе приета от съветниците от комисията по образование към СОС.

Предложението как точно да бъдат използвани тези 60 млн. лева е на вносителя – зам.-кмета Дончо Барбалов, но предварително не е било съгласувано с представителите на другите политически сили. Средствата са от застрахователни обезщетения и нереализирани проекти.

50 млн. лева от сумата ще бъде разпределена за метрото. 3 млн. лева ще отидат за ремонт на улици, а 7 млн. лева за улично осветление. Въпросът е къде ще бъде това осветление – отново само в централната градска част или по кварталите, две трети от които тънат в мрак, а в тях има по-висока престъпност, попита Калоян Паргов, член на комисията и лидер на столичните социалисти.

Той обясни, че с колегите си няма да подкрепят предложението на Барбалов, така както са отказали да гласуват и бюджета в началото на годината. Никой не е обсъдил с нас как да бъдат преразпределени средствата и отказваме да ставаме гумения печат на кмета Йорданка Фандъкова, категоричен бе Паргов.

Подобен начин на предлагане на доклади от ГЕРБ се налагат като практика в общината. В края на миналата година отново бяха предложени промени в бюджета, които отидоха за  външни изпълнители за изграждане на уличното осветление и за текущи ремонти. Тогава от БСП възразиха срещу практиката на занижаване на приходите при приемането на бюджета в началото на годината и тайно раздадени впоследствие на допълнителните постъпления. В началото на 2017 г. 100 000 млн. лева от преходен остатък също бяха разпределени на тъмно въпреки възраженията на БСП.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране