10.02.2017 | 16:35
ГЕРБ се отказа от предизборен слоган
Бившите управляващи смятаха да мотивират електората с "Да превърнем страховете на хората в надежда за нацията!"

ГЕРБ се отказа от слогата си за изборите, след коментари в социалните мрежи. Партията смяташе да участва с призива „Да превърнем страховете на хората в надежда за нацията!“. Идеята обаче не се хареса на хората и бързо отпадна. Програмата на ГЕРБ е от 50 страници, като набелязва мерки в 18 ключови области, сред които външна, регионална и социална политика, обществен ред и сигурност, аинанси, отбрана, правосъдие, образование и наука, здравеопазване и др. Програмата е разработена от ръководните екипи на министерствата от втория кабинет на Бойко Борисов в сътрудничество с ресорните експерти на ГЕРБ.

Сред приоритетите за ГЕРБ са образованието, отпадане на имунитета на депутатите, създаване на антикорупционен орган и отнемане на имущество на хора във властта и придобивки в социалната област. От партията обещават минимална заплата 650 лв., средна 1500. Сред интересните социални идеи са издаване на безплатни винетки на социално слабите семействата с две или три деца и поемане на таксите за висше образование в семейства с три деца.

От ГЕРБ обещават също по-малко бюрокрация, повече промишлени зона и по-развит капиталов пазар. Що се отнася до инфраструктурните проекти, в документа се посочва, че ще бъде довършена магистрала „Струма“, а продължението на „Хемус“ и изграждането на пътя Калотина-София, ще се ускорят.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране