27.11.2017 | 0:01
ГЕРБ се зарече никога да не храни с постове БСП
Преизбраният лидер Бойко Борисов ще търси кой фалира индустрията

Коалиция с БСП е невъзможна и преговори за такава никога не са били водени. Това записа в нарочна декларация неделният конгрес на ГЕРБ, който преизбра Бойко Борисов за свой лидер. На последния форум на БСП Корнелия Нинова обяви, че опозицията е отказала на Борисов “да бъде нахранена с постове и да бъде опитомена”, но имало хора в левицата, които си сътрудничат с ГЕРБ. “Днес отговаряме на непрестанните груби спекулациии на тема “Коалиционни намерения на ГЕРБ към БСП”, декларира вчера партията на Бойко Борисов.

Ревизията на приватизационните сделки ще се съсредоточи най-вече върху началото на 90-те години, когато са били източвани и фалирани предприятия, стана ясно от словото на Бойко Борисов пред делегатите. “Ние искаме да се върнем и да видим коя партия на кой конгрес фалира предприятията. Кога на входа и на изхода на предприятията се слагаха едни и същи фирми да ги източват и да ги подготвят за фалит, за да може след това да се изкупят на безценица. Още се говори за авиокомпания “Балкан”, за “Софарма” и за какво ли не. Защо да не се изчисти този преход?”, каза Борисов. “Когато едно предприятие е сложено до стената, фалирано, източено, да – и за един лев може да го продаваш. Не това е грешката. 26 банки са фалирани – Антон Тодоров (ексдепутат от ГЕРБ – бел. ред.) ще ни каже по време на кой конгрес – 41-вия, 42-рия, 43-тия”, каза премиерът, намеквайки за греховете на БСП. “Затова, че сме санирали блоковете на хората без пари, ни тричат от сутрин до вечер. Нашето се вижда за хората – хиляди блокове направени. А тяхното – хиляди предприятия откраднати”, гневно заяви Борисов.

После подхвана неизгодните сделки в столицата през прехода, като нападна директно екскмета Стефан Софиянски. “Не може да излезе един усмихнат, да не казвам какъв, аз си спомням какво стана с общинските фирми – детски градини, магазините, Детмаг, ЦУМ. С туша определяха двама, Пъпката и другите. И с туша – на тебе декар, на тебе – декар. От това спасихме София. Вълци, мечки се занимаваха с чистотата”, изброи на един дъх Борисов.

Последва пламенна защита на кметицата Фандъкова, която била атакувана от завистливата “синьо-червена мъгла”. “Истински ми стана мъчно за Фандъкова. Стотина души, и то половината от БСП, излезли да спасяват София. От кой ще спасите София? Като станах кмет, 50 детски градини бяха откраднали”, повиши тон премиерът под ръкоплясканията на съпартийците му. “Ако е за друг, тонът ми е много мил и нежен. Но когато нападат жена, и то с такива гадни думи, ГЕРБ е длъжен да скочи и да я защити. Тази разруха, която аз заварих, като станах кмет на София – един шадраван, един фонтан нямаше. Да спасим София от спасителите – това трябва да е нашият девиз. Защото тези, дето щели да спасят София и ходят да търсят дали е изкривено колче, тогава са си траели, когато нямаше нито едно колче. 500 хиляди души се возят на метро. И това сме го изградили ние. Как така ще ни се бута трудът с лека ръка?”, продължи гневно Борисов. И констатира: “Те не искат да има успешно председателство. Ако могат да го провалят, ще го провалят”. После сподели: “Най-гадната дума в живота, която знам, е завист. И на тях им е неприятно, когато някой успява в България. За един Григор Димитров, дето светът му се радва, дойде белгийският премиер и казва – страхотно момче. А тука веднага срещу него пуснаха коментар от виден журналист – хейтър”.

Нови предсрочни избори биха излезли колкото правителството е заделило за коледни надбавки за пенсионерите – 50 милиона лева, пресметна Борисов. “Ако искат да променим конституцията, на 6 месеца по 50 милиона и да правим предсрочни избори, и всеки загубил да казва: след 6 месеца искам пак”, иронично предложи той на опозицията, която настоява за предсрочен вот.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране