15.12.2016 | 0:01
ГЕРБ ще преговаря с управляващите реформатори за кабинет
В петък и събота се събира Изпълнителната комисия на ГЕРБ и на нея ще обсъдят ситуацията

Преговорите на РБ и ГЕРБ за кабинет в рамките на това Народно събрание ще бъдат в неделя или понеделник. Това обяви пред журналисти в НС Цветан Цветанов. Припомняме, че реформаторите си дадоха срок до понеделник да решат дали да върнат мандата на президента Росен Плевнелиев, след като го получиха във вторник.

Трябва да се отнесем с необходимото политическо уважение към РБ, защото те са третата политическа сила, която получава възможност за съставяне на кабинет, подчерта Цветанов. Той съобщи, че в петък и събота се събира Изпълнителната комисия на ГЕРБ и на нея ще обсъдят ситуацията с премиера Бойко Борисов и с представители на структурите в страната. Според Цветанов степента на вероятност за подкрепа на кабинет на блока “може би е по-малка, но сме длъжни да поговорим и да обсъдим всякакви възможни варианти”.

Зам.-председателят на СДС Костадин Марков пред бТВ се опита да защити опита на Реформаторския блок да направи правителство. По-долу привеждаме най-добрите му умотворения.

“Ако премиерът Бойко Борисов се откаже да направим опит да съставим кабинет, капанът щраква. Тогава всички вляво ще пият от сладкото шампанско.”

“Взехме мандата, за да дадем последна възможност на ГЕРБ и управляващото мнозинство да се опита да излезе от капана на БСП.”

“На никого няма да се молим, ще седнем и ще се опитаме с аргументи да убедим колегите от ГЕРБ, че в момента за страната е най-полезно да продължи да съществува това мнозинство и този кабинет, защото попадайки в капана на служебни правителства и не дай Боже на ляво управление, ни чакат тежки години.”

“Искаме да се запази политиката на сегашното правителство. Имената нямат значение. Независимо как ще се казва премиерът и министрите.”

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране