22.04.2017 | 13:03
Гергов се опъна на Корнелия Нинова, не ще да си ходи: Поканих двама души на кафе в офиса
Бизнесменът-социалист обвини Нинова, че превръща БСП в еднолично дружество

Георги Гергов се опънал на Корнелия Нинова “като магаре на мост” и не ще да си ходи от соцръководството. Той заявил пред социалистите, че нищо лошо не бил направил.

Поканих двама души на кафе в офиса, нищо незаконно няма в това, обяснил той в залата пред Националния съвет, където все още тече дискусията по поисканата от лидера оставка на областния председател на БСП-Пловдив и член на ИБ на столетницата.

Нинова поиска й да напусне заради срещата му с бизнесмена Сашо Дончев и главния прокурор в кабинета му в ЦУМ. При откриването на заседанието тя обяви, че се отнася към него с уважение като към партиен човек, направил много за БСП, но не смята за редно оставането му в соцръководството при създалата се ситуация.

Гергов пък не само  че не иска да се оттегли, ами преминал в контраатака. Обвинил Нинова, че превръщала партията “в еднолично дружество”, разказаха още свидетели на изказването му.  “Еднолична партия ли ще ставаме. Ако тръгна да говоря…”, заплашил  той. И разказал как преди два месеца си дал оставката, но тогава Нинова го помолила да остане.

“Ако сме еднолична партия, нямаше да се събираме днес”, репликирала лидерката. Тя информирала пленума, че Гергов е отказал да се оттегли и временно, както и да обясни случката пред ИБ и пред медиите.

По-рано зад Нинова обаче застана един от водачите на вътрешната опозиция Янаки Стоилов. Аз ще подкрепя председателя, заяви той още на влизане на Националния съвет.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране