18.09.2015 | 0:02
Глоба до 20 хиляди лв. за трафик на бежанци
Парламентът прие промени в Наказателния кодекс

Който преведе през границата на страната отделни лица или групи от хора без разрешение на надлежните органи на властта или макар с разрешение, но не през определените за това места, се наказват с глоба от 5 до 20 хиляди лв. Това реши парламентът, който гласува окончателно промени в Наказателния кодекс. Досега тя беше между 500 и 1000 лв.

Лишаване от свобода от три до дванайсет години, глоба от 10 000 до 30 000 лв. и конфискация на част или цялото имущество ще се налага на дееца, когато деянието е извършено с участието на длъжностно лице, което се е възползвало от служебното си положение, записа НС. Парламентът завиши драстично и наказанията за пияни или дрогирани шофьори.

При шофиране в нетрезво състояние, довело до средна или тежка телесна повреда, се предвижда затвор до 5 години, а при особено тежки случаи – до 8 години. При причиняване на смърт наказанието е лишаване от свобода между 3 и 15 години, при особено тежки случаи – до 20 години.

Парламентът определи още от 2 до 8 години затвор за блудство, когато е извършено чрез употреба на сила или заплаха, или по отношение на лице, което се занимава с проституция, както и по отношение на лице, което не разбира свойството или значението на извършеното.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране