17.07.2017 | 20:59
Гочева завъртя бизнес и с Левски, пусна пъзел със залавянето на Апостола
Акцията на "24 часа" предизвика буря от недоволство и протести във форумите и социалните мрежи.

„Уникален нов продукт“ предлага издателство „Труд“ – пъзел с Васил Левски. Номинален собственик на издателството е Венелина Гочева, която управлява малка част от медиите на ДПС и ГЕРБ.

Хартиената мозайка за сглобяване е по картината „Залавянето на Васил Левски край Къкринското ханче“ на Никола Кожухаров и е вече в книжарската мрежа. „Иска ни се чрез него да успеем да съберем децата и техните майки, бащи, баби и дядовци, за да редят и да разказват за Левски, за неговото дело, за неговите мечти и за неговата съдба“, обясняват от издателството в официалната си страница във Фейсбук.

Картината на проф. Кожухаров е показана за първи път през 1952 г. и изобразява в детайли случилото се в Къкринското ханче в ранните часове на 27 декември 1872 г. – събития, които впоследствие ще доведат до обесването на Апостола. „Труд“ са свели мащабното платно до пъзел в 192 части, с размери 42/29,7 см. Цената на това „развлечение“ е 11, 99 лв.

Безумният пъзел, спекулиращ с една общонационална драма, се рекламира в „24 часа“ заедно с „ново“ издание на тефтерчето на Апостола.

Акцията предизвика буря от недоволство и протести във форумите и социалните мрежи.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране