31.10.2017 | 0:01
Горанов готов да гласува „антиконституционен“ закон от Пеевски
Цветан Василев обвини в блога си Делян Пеевски, че дължи около 100 млн. лв. на банката по 9 сделки

Министърът на финансите Владислав Горанов обяви, че ще подкрепи законопроекта на Делян Пеевски, който според авторите цели спасяване на КТБ от вторично разграбване. Горанов заяви, че подкрепя предложението, въпреки че „то е извънредно, т.е. противоконституционно и поставя на изпитание основни принципи на правото“.

Бих го подкрепил, ако даде възможност справедливостта поне отчасти да възтържествува, смотолеви министърът в телевизионно интервю. Горанов добави, че този, който не подкрепи закона, „ще бъде лесно обвинен, че не иска да създаде законодателство, което да даде максимално широк инструментариум за възстановяване на масата на несъстоятелността“. Горанов обаче призна, че в проекта има правни конструкции, които поставят основни принципи в правото на „леко изпитание“.

„Винаги може да се търси кусур на управлението, това е ролята на опозицията. Ако си върши добре работата, тя може да намери аргументи за доста сектори. Ако ние бяхме на тяхно място, отдавна да сме внесли много повече вотове“, продължи с признанията финансовият министър. Очаквано правителството прие вчера бюджета за 2018 г.

Междувременно мажоритарният собственик на фалиралата КТБ Цветан Василев обвини в блога си Делян Пеевски, че дължи около 100 млн. лв. на банката по 9 сделки. Василев предлага и своя редакция на законопроекта, който смята за противоконституционен. Според него трябва да се назначат три компании, които за 6 месеца да оценят активите на КТБ – от Фонда за гарантиране на влоговете, от необезпечените кредитори и от основния акционер. Василев предлага и схема, по която активите да бъдат върнати и продадени на търг, а с парите да се покрият задълженията на фирмите собственици и на кредитори към КТБ.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране