06.05.2015 | 0:45
Григор Димитров с две победи в Мадрид
Опонентът на най-добрия ни тенисист се отказа във втория сет в мача на сингъл

Григор Димитров стартира с победа участието си на силния турнир от сериите „Мастърс 1000“ в Мадрид, след като при резултат 6:4 и 3:0 съперникът му в първия кръг Доналд Йънг се отказа поради травма в кръста. Това бе пета среща между двамата и четвърти успех за Гришо. Единствената победа на американеца е от 2012 г. – на турнира в Мемфис.

Двубоят старира с убедителна игра за сервиращите. Равностойната битка продължи до 3:3, когато Григор достигна до първия пробив. При 5:4 в полза на нашето момче играта бе спряна, тъй като Доналд Йънг почувства физически проблем и получи помощ от физиотерапевт. Това обаче на наруши ритъма на българина, който след подновяането на играта поведе с изящен удар на линията, а минута по-късно приключи сета с ас.

В паузата между сетовете американецът отново получи медицинска помощ. Йънг очевидно изпитваше сериозни болки в кръста и при резултат 0:3 във втората част реши да се откаже.

Благодарение на успеха Димитров си осигури 27 460 евро от наградния фонд, както и 45 точки за световната ранглиста, а в опит за трета поредна година да достигне до осминафиналите в Мадрид, ще се изправи срещу неудобния италианец Фабио Фонини, който вчера надделя над Сантяго Хиралдо (Колумбия). Преди 20-ина дни Гришо преодоля много трудно Фонини в Монте Карло.

В испанската столица Димитров се радва на сериозна подкрепа. Над 50 българи бяха заели своите места на корт „Аранча Санчес-Викарио“. Заредени с трибагреници те не спряха да подкрепят своя любимец.

Няколко  часа след успеха на сингъл, Димитров постигна страхотна победа и на двойки. Гришо и австриецът Юрген Милцер отстраниха французите Джо-Вилфрид Цонга и Гаел Монфис след обрат с 4:6, 6:4 (10-3). В  опит да достигне до четвъртфиналите българо-австрийският дует ще се изправи срещу поставените под №5 в схемата Ненад Зимонич и Марчин Матковски.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране