22.08.2015 | 1:01
Григор изпусна Мъри в тричасов трилър
Хасковлията щастлив от играта си, Мъри се пъчи с обрата

Ракета номер едно на България Григор Димитров изпусна невероятния шанс да надвие световния номер две Анди Мъри на турнира в Синсинати. Хасковлията отстъпи с 6:4, 6:7, 5:7 в трилър, продължил над три часа.

24-годишният Гришо може само да съжалява, че не се възползва от двата пробива, които направи във втория сет, както и от пропиляното предимство от 5:2, което имаше в третия. “Доволен съм от начина, по който играх. Когато имаш толкова шансове и не се възползваш от тях, няма как да очакваш много. Това беше основното. Всичко друго беше наред. Издържах физически, така че очаквам добри неща занапред”, коментира най-добрият роден тенисист.

Шотландецът Мъри остана изключително щастлив от реализирания обрат в срещата. “Ако искаш да печелиш големи турнири, трябва да можеш да излизаш от трудни ситуации. През миналата година имах проблеми в този аспект и загубих много срещи от печеливши позиции.

В такива мачове се гради репутация. Всеки иска да има репутацията на боец. Когато погледнат резултата, другите тенисисти ще си кажат, че съм истински победител, въпреки че изоставах във втория и третия сет. Това помага в мачовете, защото съперниците ще знаят, че ще се бориш докрай и ще дадеш всичко от себе си, дори и да си назад в резултата”, изпъчи се ракета номер едно на Великобритания. С тази победа Мъри вече води с 6:2 успеха над Григор..

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране