14.04.2015 | 22:01
Григор пречупи Вердаско
Димитров отново игра на приливи и отливи, но този път спечели

Григор Димитров стартира успешно участието си и на сингъл на силния турнир от сериите “Мастърс 1000” в Монте Карло след трудна победа с 6:4, 4:6, 6:4 срещу испанеца Фернандо Вердаско. Вчера Гришо почна с успех и на двойки.

Срещу Вердаско, който е специалист на клей и бивш №7 в света, българинът стартира отлично и проби още в третия гейм, а след това пропусна още няколко възможности за нов брейк, но в крайна сметка затвори сета с 6:4.

Вторият сет беше значително по-слаб за Григор, който допусна да го загуби с 4:6. В третата част обаче Гришо възвърна концентрацията си. Той успя да пробие два пъти, но след това допусна един брейк. Водеше с 4:1 и вече се виждаше как ще вземе сета с лекота, но за пореден път от началото на този сезон демонстрира колебание. При 4:5 и сервиз на Димитров Вердаско изтърва седем възможности за пробив и изравняване. В крайна сметка първата ни ракета оцеля и след почти два часа и половина игра подчини трудния противник.

С успеха си Гришо спечели 21 580 хиляди евро, както и 45 точки за световната ранглиста. В следващия кръг Гришо ще се изправи срещу Фабио Фонини в битка отново да достигне осминафиналите.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране