20.08.2015 | 0:19
Григор спря Поспишил, чака Мъри или Фиш
Шарапова и Винъс Уилямс се отказаха заради болести

Григор Димитров се класира за третия кръг на тенис турнира от сериите „Мастърс” в Синсинати (САЩ) с награден фонд $4,46 млн. Най-добрият ни тенисист, 17-и в света и 14-и в основната схема, надигра трудно канадеца Вашек Поспишил, 47-и в световната ранглиста, със 7:6 (4), 7:6 (5) след два тайбрека,в които показа по-здрави нерви.

Това беше 4-и мач между двамата и резултатът вече е 4-0 победи за Гришо. Преди това той би канадеца в Базел през 2014 г. с 6:2, 6:2 и този сезон в Маями пак с 6:2, 6:2, а през 2012 г. на квалификациите в Токио спечели с 6:4, 6:7 (5), 6:2.С класирането си за 1/8-финалите Димитров си осигури $47 625 и 90 точки за световната ранглиста на ATP.

Следващият му съперник определиха миналата нощ №2 в света – Анди Мъри (Вбр) и американеца Марди Фиш, който играе с „уайлд кард”. Мъри е в суперформа и победи на предишния „Мастърс” в Монреал лидера в ранглистата Новак Джокович на финала.Две от звездите на турнира Western&Southern Open в Синсинати, където се разиграват $2,7 млн. пък се отказаха по здравословни причини.

Доскорошната изгора на Григор Димитров Мария Шарапова, най-богатата спортистка в света, се оттегли заради травма в крака, получена по време на тренировка в Торонто, където също напусна. Тя заяви, че се чувства по-добре физически, но все пак още не е възстановена и не иска да рискува преди последния турнир от Големия шлемза сезона – US Open. Винъс Уилямс, която трябваше да играе с Ана Иванович, пък обяви, че има вирусно заболяване.Снощи след Вавринка – Чорич на централния корт беше мачът на Цветана Пиронкова със Серена Уилямс, №1 в света.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране